1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Ivo aan het woord

Afgestudeerde Ivo aan het woord

Ivo studeerde Management van de Leefomgeving aan HAS green academy en werkt tegenwoordig in Zuid-Afrika.

HAS green academy student

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie?

Dat is de geweldige tijd met klasgenoten en docenten. We hadden een topklas. Altijd lol. Vol inspiratie, creativiteit, levendigheid en gezelligheid. Dat hadden we mede te danken aan de docenten, die vanaf het begin voor verbinding zorgden. We waren een hechte vriendengroep. We zijn vaak met zijn allen op stap geweest. En vaak ook met zijn allen de volgende ochtend brak geweest... Ook bijzonder is en blijft voor mij de stage. Die heeft mijn leven veranderd en mij een andere kant opgestuurd, in positieve zin. Ik werk nu bij het bedrijf waar ik destijds mijn buitenlandse stage heb gedaan.

Wat voor werk doe je nu?

Ik ben Landscape Designer / Candidate Landscape Technologist bij Hort Couture. Dat bedrijf zit in Zuid-Afrika, in Port Alfred en Kaapstad. Ik zet presentaties en visualisaties in elkaar en maak bijna alle conceptontwerpen voor ons bureau. Daarnaast ben ik sinds dit jaar ook weer fulltime student Master of Landscape Architecture aan de Universiteit van Kaapstad, Zuid-Afrika. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, zowel in mijn werk als in mijn vervolgstudie. Geen twijfel daarom voor mij: ik weet 100% zeker dat ik destijds de juiste studiekeuze heb gemaakt.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik word wakker met uitzicht over Kaapstad en de Zuid-Afrikaanse wijnvelden. Met zonnestralen in mijn kamer. Koffie en ontbijt erbij. Vervolgens neem ik de shuttle naar UCT upper Campus (University of Cape Town). In de ochtend heb ik daar lessen en workshops. In de middag werk ik aan schoolprojecten. Dat doe ik vanuit mijn eigen studieplek op de campus. Later op de middag vertrek ik naar mijn kantoor om te werken aan projecten voor Hort Couture. Wij ontwerpen grootschalige private tuinen en safari lodges. Ik maak schetsen, teken concepten uit in AutoCAD of Revit en maak visualisaties. Eenmaal thuis geniet ik van de Afrikaanse zonsondergang met een wijntje. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Daarna ga ik naar bed of… toch nog even met klasgenoten een drankje doen?

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Wees enthousiast, dapper en gedurfd. En geniet! Zorg dat je iets doet waar je je goed bij voelt en waar je iedere dag blij van wordt. Met Landscape Design kun je heel veel kanten op. Vind de kant die het beste bij jou past en haal zoveel mogelijk positiviteit uit je leven.