1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Toegepaste Biologie studeren bij HAS Hogeschool? Meld je uiterlijk 15 januari 2019 aan

Toegepaste Biologie studeren bij HAS Hogeschool? Meld je uiterlijk 15 januari 2019 aan

Bij de hbo-opleiding Toegepaste Biologie van HAS Hogeschool geldt voor het studiejaar 2019-2020 een numerus fixus van maximaal 240 studenten voor de vestigingen Venlo en Den Bosch samen. Dit doet de hogeschool om de kwaliteit van de opleiding te borgen. Door de numerus fixus wordt een gecontroleerde groei bewerkstelligd. De aanmeldprocedure voor nieuwe studenten is hierdoor gewijzigd: zij moeten zich uiterlijk 15 januari 2019 aanmelden.

Stormachtige groei

De opleiding maakt een stormachtige groei door. Biologie is een veel gekozen vak op de middelbare school, waar veel scholieren in hun studiekeuze mee aan de slag willen. De regio Venlo is bij uitstek een regio waar veel gebeurt op het gebied van innovatie in gezonde voeding, voedselproductie, duurzaamheid en vitaliteit. Afgestudeerde Toegepast Biologen zijn in deze organisaties en ondernemingen zeer welkom. “Wij hopen dat we met een geleidelijke en gezonde groei aan de behoeften van zowel (aankomend) studenten als bedrijfsleven kunnen blijven voldoen” , stelt Mariëlle Geelen, opleidingsdirecteur van Toegepaste Biologie in Venlo. “Om groei én kwaliteit te kunnen borgen is het aantal plaatsen beperkt. Dus vroegtijdige aanmelding is noodzakelijk.”

Over de opleiding Toegepaste Biologie

Bij de opleiding Toegepaste Biologie bestuderen studenten planten, dieren, food en ecologie. Met het onderzoek dat ze doen, leveren ze een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. De vestiging van HAS Hogeschool in Venlo is kleinschalig, persoonlijk en heel praktijkgericht. Voor opdrachten en projecten gaan studenten veel naar buiten: in de kas, het dierenverblijf of in het veld verzamelen ze de gegevens voor hun onderzoek. Elk blok lossen ze samen met medestudenten een probleem uit de praktijk op. Zo ontwikkelen ze zichzelf én dragen ze bij aan een gezonde, duurzame leefomgeving voor mens, dier en plant. De opleiding wordt goed gewaardeerd en is volgens Elsevier en Keuzegids wederom uitgeroepen tot top opleiding op grond van studenttevredenheid en kwaliteit.

Kom langs!

De vestiging van HAS Hogeschool in Venlo houdt naast de reguliere open dag op 24 november op 17 december een extra open avond speciaal voor Toegepaste Biologie. Op 6 december kunnen scholieren met interesse in biologie komen proefstuderen.

Meer weten? Kijk dan op de website hashogeschool.nl