1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Nieuwe podcastaflevering: de bodem als uitgangspunt voor regeneratieve landbouw

Nieuwe podcastaflevering: de bodem als uitgangspunt voor regeneratieve landbouw

Judith van de Mortel en Willem Jan van de Kamp van HAS green academy zijn te gast in de vandaag verschenen podcastaflevering over het thema regeneratieve landbouw. Hierbij neemt de boer de bodem als uitgangspunt. Waarom is een gezonde bodem zo belangrijk en hoe kunnen we deze zo duurzaam mogelijk beheren?

Willem-Jan-Judith-Florieke

Judith is lector van het lectoraat Levende bodem werkt! Willem Jan van de Kamp is docentonderzoeker bij de HAS en tevens practor Duurzaam bodembeheer bij de groene mbo-instelling Yuverta Boxtel. Aan bod komt onder meer het project ‘Regeneratieve Open Teeltsystemen’, maar ook de onmisbare samenwerking tussen het hbo en mbo.

Over Hart voor Groen

Hart voor Groen is de onderzoekspodcast van HAS green academy. In deze podcast verkennen we onderzoeksthema’s die op het snijvlak van agro, food en leefomgeving liggen. Er komt van alles langs: kennis en expertise met betrekking tot praktijkonderzoek, boeiende projecten en persoonlijke verhalen.

Meer weten of reageren?

Wil je reageren op een van de afleveringen? Dit kan via onze sociale media: @hasgreenacademy #hasgreenacademy #hartvoorgroen. Of stuur een mail naar nieuws@has.nl.

Onderzoek