1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS, Delphy en Mushroom Valley bieden cursus Mushroom Growing met korting aan

HAS, Delphy en Mushroom Valley bieden cursus Mushroom Growing met korting aan

Nederland heeft veel kennis over de paddenstoelenteelt. De internationale markt kijkt naar ons als het gaat om expertise op het gebied van teelt, gewasbescherming, oogstactiviteiten, certificering, bedrijfsvoering en winstoptimalisatie. Om deze kennis actief naar die internationale markt te brengen bieden HAS Hogeschool en Delphy een online cursus (SPOC) aan waar mensen van over de hele wereld aan kunnen deelnemen. Sinds kort is ook Mushroom Valley bij de cursus betrokken en heet de cursus officieel ‘Mushroom Valley Online Course: Mushroom Growing’.

Praktische cursus

SPOC betekent Small Private Online Course: de cursus wordt gegeven in een eigen online omgeving. “De cursus is bedoeld voor iedereen die meer over bovenstaande onderwerpen binnen de paddenstoelenteelt wil weten”, vertelt adviseur Anouk van Rossum van HAS Hogeschool. “De insteek is praktisch en er wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen; van filmpjes en korte artikelen tot praktijkopdrachten en interactie met andere deelnemers en docenten.”

Krachten bundelen

Mushroom Valley is hét internationale platform voor de paddenstoelenteelt. Ruim twintig ondernemers uit de regio Zuidoost Nederland die actief zijn in de paddenstoelensector, de gehele keten vertegenwoordigend, werken sinds 2017 samen binnen het platform Mushroom Valley om dit gedachtegoed wereldwijd inhoud te geven. Krachten bundelen vormt de rode draad voor de activiteiten van Mushroom Valley: in dit geval met HAS Hogeschool en Delphy.

Gezond perspectief

“Om spelers op wereldniveau te blijven, kennis over de champignonteelt te behouden en bezig te blijven met nieuwe ontwikkelingen, is onderwijs van groot belang”, vertelt Jan Janssen, projectmanager van Mushroom Valley. "De aangesloten bedrijven zijn kennisconcurrenten in de regio maar het knappe is dat zij binnen het platform een stukje kennis met elkaar delen. Innovatie is dan ook van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een plukrobot. De uurtarieven stijgen en daarom moeten we op technologiebasis oplossingen zoeken om op die basis de Nederlandse sector een gezond perspectief te bieden.”

Samenwerking met Delphy

HAS Hogeschool en Delphy werken al langer samen. Zo bieden de twee partijen samen de cursus Telen met Licht aan en lopen er enkele onderzoeksprojecten in het voltijdonderwijs. Delphy heeft wereldwijd aanzien als het gaat om advisering in paddenstoelenteelt. Zo verzorgt Delphy cursussen en (bij)scholingen voor beginners en gevorderden op het gebied van composteren en teelt. Ook verzorgt het bedrijf de bekende Vakschool Champignonteelt. Daarnaast worden steeds vaker themacursussen of trainingen op specifieke vakgebieden binnen de teelt gegeven.

HAS Hogeschool, Delphy en Mushroom Valley bieden de cursus nu met korting aan. Je betaalt in plaats van 795 euro maar 450 euro.