1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Hart voor Groen – de HAS green academy onderzoekspodcast

HAS green academy lanceert eigen podcast over onderzoek

Deze week zijn de introductieaflevering en eerste officiële aflevering van Hart voor Groen, de gloednieuwe onderzoekspodcast van HAS green academy verschenen. In deze podcast verkent gespreksleider Florieke Koers samen met haar gasten onderzoeksthema’s die op het snijvlak van agro, food en leefomgeving liggen. Er komt van alles langs: kennis en expertise met betrekking tot praktijkonderzoek, boeiende projecten en persoonlijke verhalen.

Hart voor Groen

Wil je reageren op een van de afleveringen? Dit kan via onze sociale media: @hasgreenacademy #hasgreenacademy #hartvoorgroen. Of stuur een mail naar nieuws@has.nl.

Publicatiedatum
02-02-2024

Verhaal achter de podcast

“In de introductieaflevering nemen we de luisteraars graag kort mee in het verhaal achter onze onderzoekspodcast”, vertelt Florieke Koers, die naast gespreksleider ook communicatieadviseur onderzoek bij HAS green academy is. “Ik heb de podcast samen met programmamanager onderzoek Athalia Haxelmans ontwikkeld. Het is voor de HAS een interessant, nieuw kanaal om met elkaar in gesprek te gaan over thema’s waar wij onderzoek naar doen. We vertellen daar in de introductieaflevering over. Ook lector Antien Zuidberg schuift aan.” En natuurlijk gaan de dames in op de naam van de podcast: Hart voor Groen.

Gezond voedselkeuzegedrag

De eerste officiële aflevering is onderdeel van een vierluik over het thema gezond voedselkeuzegedrag. We gaan in deze aflevering dieper in op onze voedselomgeving. Hoe ziet die er eigenlijk uit? En welke invloed heeft de voedselomgeving op ons voedselkeuzegedrag? Te gast zijn docentonderzoeker Amely Verreijen en lector Herman Peppelenbos, beiden werkzaam bij HAS green academy. Aan bod komt onder meer het onderzoeksproject Campus van de Toekomst.

Luister de beide afleveringen op onze website of op Spotify. Binnenkort ook in de podcastapps van Google en Apple.

Meer informatie over onderzoek bij HAS green academy