1. Home
 2. Meer HAS
 3. Nieuws
 4. FoodManShip Awards sluiten eerste volledig online HAS Food Experience af

Feestelijke uitreiking FoodManShip Awards sluit eerste volledig online HAS Food Experience af

De HAS Food Experience 2021 zit erop. Het event vond dit jaar volledig online plaats van 1-5 Maart en werd vanmiddag traditioneel afgesloten met de uitreiking van de jaarlijkse FoodManShip Awards.

Het overkoepelende thema van deze editie was Tasting Talents. Kennismaken met onze studenten en hun innovatieve projecten stond ook dit jaar op nummer 1. Gedurende de hele week boden we een inspirerend programma in het teken van een specifieke categorie. Bezoekers konden een keuze maken uit ruim 200 4e jaars HAS-studenten voor het voeren van één-op-één gesprekken en meer dan 130 food projecten te zien, verdeeld over 5 categorieën: Producing responsibly, Consuming for tomorrow, Doing good business, Designing sustainable food systems en Enjoying food. Belangrijk bij deze categorieën waren de Sustainable Development Goals, waar HAS Hogeschool zich actief aan verbonden heeft.

Live talkshows

Daarnaast was er iedere dag een live talkshow over één van bovengenoemde 5 thema's. Tijdens die talkshows interviewde HAS-docent Marjo Baeten lectoren, partners uit het werkveld en getalenteerde studenten.  De talkshows werden uitgezonden vanuit het belevingscentrum van partner Appèl Catering. Kok Kees Gorter maakte elke dag voor de tafelgasten een maaltijd die paste bij de besproken categorie, zoals op donderdag een salade en granolareep met meelwormen.

FoodManShip Awards

Op vrijdagmiddag warden de jaarlijkse FoodManShip Awards uitgereikt. De winnaars werden daarvoor naar de studio gehaald, de runner-ups werden thuis verrast.

De winnaars op een rij

Categorie Producing responsibly

 • Winnaar is Coffee Bite van Jordy Poppelier (20)
 • Runner-up is Powder Prediction van Lieke Hermans, Pim Beekwilder, Guido Kaldenhoven en Ilke Hendriks (02)

Categorie Consuming for tomorrow

 • Winnaar is Uit Groenen’s Keuken van Maud Groenen (2.10)
 • Runner-up is Better Bites van Guusje van Vleuten (2.30)

Categorie Doing good business

 • Winnaar is Happy plates van Ellis van Ierland (3.06)
 • Runner-up is Vanille uit Costa Rica van Annemarie van de Berg, Lena Schmitt , Myriam de Vroome, Lies van Vugt en Yuri Gelao (3.04)

Categorie Designing sustainable food systems

 • Winnaar is Boskoe Dairy van Ruben Burger (4.03)
 • Runner-up is Transition in the Nigerians Shea sector van Manouk de Wit, Samuel Siordia, Lieke Verhoeven, Stef Lomans, Julia van den Nieuwenhof (4.04)

Categorie Enjoying food

 • Winnaar is Ferver van Cato Pierau (5.21)
 • Runner-up is Bak Ze! van Aida Afrasiaby (5.23)