1. Home
 2. Meer HAS
 3. Nieuws
 4. Aangescherpt reisadvies HAS Hogeschool ivm Coronavirus

Aangescherpt reisadvies en instructies HAS Hogeschool ivm Coronavirus

Update: 14 maart 2020 22.00 uur

Een aantal grenzen is aan het sluiten en de Coronasituatie in verschillende landen is aan het verslechteren. De situatie wordt hiermee onoverzichtelijk, en niet meer per land en per student door ons aan te sturen.

Om die reden heeft het College van Bestuur met ingang van 14 maart 2020 de reisinstructies voor studenten die naar het buitenland willen afreizen aangepast. Ook als je in het buitenland verblijft hebben we met ingang van 14 maart 2020 de instructies voor verblijf in het buitenland aangepast.


Concreet gaat het om het volgende:

 1. Er gaan geen HAS-studenten meer naar het buitenland.
  De onderwijsactiviteiten die ze daardoor missen zullen worden vervangen door één of meer vervangende opdrachten zodat de student geen of minimale studievertraging oploopt. Dit reisverbod geldt dus ongeacht de code van het betreffende land.
   
 2. Studenten in het buitenland wordt gevraagd de situatie goed in de gaten houden en sowieso 2x per week contact te zoeken met hun stagebegeleider.
  Bij overgang naar code geel vanwege corona of overgang naar oranje en rood dienen studenten terug te komen. Daartoe nemen zij contact op met hun stagebegeleider om dit te bespreken.
   
 3. Als een student die in het buitenland verblijft, terug wil komen omdat hij zich niet veilig voelt of zich zorgen maakt om de situatie van bijv familie in Nederland, dan mag hij terugkomen en wordt een vervangende opdracht geformuleerd, zodat de student geen of minimale studievertraging ondervindt.
  Deze maatregelen geldt ook voor studenten die zich bevinden in een gebied in het buitenland waar geen sprake is van Corona.