1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus

Informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus

*Laatste update 22 februari 2022* Op deze pagina vind je informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus.

Per 25 februari worden de meeste coronamaatregelen opgeheven. Als HAS Hogeschool volgen wij de landelijke richtlijnen. Dit betekent dat we per 25 februari de 1,5 metermaatregel en de mondkapjesplicht loslaten. Ook geldt er geen maximale groepsgrootte meer en zal het thuiswerkadvies worden versoepeld; medewerkers werken waar mogelijk 50% van hun tijd vanuit huis. We stellen ons onderwijsgebouw ook weer maximaal open voor fysieke schoolactiviteiten. In de praktijk betekent dit dat we de huidige roostering aan houden waarbij studenten en docenten buiten de roosters om van harte welkom zijn voor groepswerk of andere onderwijsactiviteiten. Ook de bedrijfsopleidingen zijn weer fysiek van start. 

Veilig en gezond werken op de HAS

Aan de basis van veilig en gezond werken, staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle medewerkers, studenten en cursisten binnen de HAS om de basishygiëne-maatregelen in acht te nemen; nies/hoest in je ellenboog, was je handen regelmatig, geef elkaar de ruimte en maak gebruik van de beschikbare hygiënezuilen. Op dagelijkse basis is er schoonmaak van lokalen, werkplekken, algemene ruimten en toiletten en zijn er nalooprondes voor reiniging van contactoppervlakken.

We vragen medewerkers en studenten 2 keer per week een preventieve zelftest te doen, juist als ze geen klachten hebben en ook als ze volledig gevaccineerd zijn. Ook onder cursisten stimuleren we het zelftesten. Dit helpt bij het (eerder) signaleren van een besmetting, waardoor voorkomen wordt dat het virus ongemerkt verder wordt verspreid.

Alle medewerkers, studenten en cursisten worden persoonlijk op de hoogte gehouden over de meest actuele situatie.

Houd de berichtgeving op deze pagina nauwkeurig in de gaten. Hier plaatsen we updates, zodra er sprake is van nieuwe ontwikkelingen of besluiten.

HAS Hogeschool en coronarichtlijnen

Voor HAS Hogeschool is de gezondheid van studenten, cursisten, medewerkers en bezoekers heel belangrijk. Daarom volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. De richtlijnen en adviezen van het RIVM, de GGD, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn daarbij leidend. Een team van mensen uit alle gelederen van onze hogeschool monitort de situatie continu. We zijn voorbereid op verschillende scenario’s zodat we juist kunnen handelen als we instructies ontvangen die daarom vragen.

Onze medewerkers en studenten informeren wij via onze gebruikelijke lijnen en een speciale pagina op intranet. Deze pagina wordt steeds vernieuwd zodra er nieuwe feiten bekend worden.
Cursisten worden via onze gebruikelijke lijnen op de hoogte gehouden. 

Voor algemene informatie over het coronavirus verwijzen we je naar de website van het RIVM.

Het is ook mogelijk om vragen over het coronavirus te stellen op het speciale landelijke telefoonnummer 0800-1351.