Webinar Life Cycle Analysis: meten is weten

Life Cycle Analysis stelt je in staat om te identificeren waar de grootste milieu-impact van een bedrijf of product zit en om duurzamere alternatieven te onderzoeken. Een mooie stap voor bedrijven die op gestructureerde wijze aan de slag willen met duurzaamheid. Benieuwd of de cursus wat voor jou is? Krijg een voorproefje in dit gratis webinar!

Man bij bord

Datum
03-09-2024
Locatie
Online
Tijd
16:00 - 16:45

En opeens gaat het hard: duurzaamheid! We horen het tegenwoordig overal, in reclames en in de media. Maar over praten is niet voldoende. Er is werk aan de winkel. Europese en Nederlandse wetgeving stelt steeds hogere eisen aan bedrijven. De komende jaren gaat er veel veranderen. Een eenvoudige paragraaf in je jaarrapportage over duurzaamheid is niet meer voldoende.

Hoe kun je je voorbereiden op deze ontwikkelingen? Welke methoden kun je gebruiken om je impact op mens en milieu in kaart te brengen? Om jou te helpen in het beantwoorden van deze vragen, heeft HAS green academy de Cursus Life Cycle Analysis: meten is weten ontwikkeld, die in oktober zal beginnen.

 

 

 

De cursus laat het belang van een LCA inzien en aan welke knoppen je kunt draaien om je product te verduurzamen.
Alana
Oud-cursist Life Cycle Analysis: meten is weten

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met Mérieux NutriSciences | Blonk. Mérieux NutriSciences | Blonk is een toonaangevend en leidend adviesbureau in LCA in de agro en food wereld. Op hun website vind je verschillende voorbeelden van bedrijven waarvoor zij een LCA uitvoerden en wat dit bedrijven heeft opgeleverd.

De cursus is interessant voor medewerkers van bedrijven in agro, food en leefomgeving die aan de slag willen met duurzaamheid en Life Cycle Analysis. De cursus is geschikt voor deelnemers die werken op hbo niveau en gevoel hebben voor cijfers.

In dit gratis webinar geeft HAS-docent Marjolein de Bruin een eerste introductie van LCA in de agro en food sector, legt zij potentiële kansen bloot, en beantwoordt ze vragen over de cursus.

 

Schrijf je in voor het webinar!