1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. Onderzoeksdag van het Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap

Onderzoeksdag van het Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap

De onderzoeks(mid)dag van het Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap (NLPO) zal dit jaar plaatsvinden op 11 januari 2024. Deze keer zijn ze op te gast bij het Team Ondernemend Onderwijs van HAS green academy. De middag staat in het teken van 'Ondernemerschap als waardecreatie'.

lectoraten

We nodigen alle docentonderzoekers van harte uit voor deze enerverende middag. Daarnaast zijn ook docenten - werkzaam zijn in het ondernemende onderwijs of met interesse in de onderwerpen - van harte welkom om aan te sluiten.

Datum
11-01-2024
Locatie
Den Bosch, Op locatie
Tijd
12:00 - 16:00

Programma

Het ontvangst vindt plaats onder het genot van een lunch en vervolgens zijn er een 3-tal inhoudelijke sessies vormgegeven waarvoor je je ter plekke kunt aanmelden. 

12:00 Inloop met lunch
12:30 Welkom door Peter ter Horst - Groene sector en ondernemend onderwijs
12:45 Welkom door Ingrid Wakkee (HvA) & Thomas Lans (HAN)
13:00 Rondleiding door de HAS

13:30 Inhoudelijke sessies in 3 Special Interest Groups (SIGs)

  • Ondernemerschap en Onderwijs: Het huidige (beroeps)onderwijs heeft nog onvoldoende aandacht voor het systematisch stimuleren en ontwikkelen van ondernemerscompetenties. Deze SIG streeft ernaar om de verbanden tussen domeinen te versterken, om alle studenten te equiperen als 'change makers'. Met o.a. input uit de projecten: Assessment-fit voor ondernemende studenten (HAS) & eerste resultaten ondernemende intenties onderzoek bij ArteZ (Saxion)
  • Missing entrepreneur: De 'missing entrepreneur' verwijst naar het ‘ondernemende potentieel’ dat om verschillende redenen niet een vervolgstap zetten in het ondernemende proces, hoewel ze over de nodige vaardigheden, kennis en creativiteit beschikken. Met o.a. input uit het Europese WeRin project (HvA)
  • Veerkracht en regio’s: In de sessie veerkracht en regio's gaan we in vraagstukken rondom condities en factoren die de veerkracht en toekomstbestendigheid van ondernemers en hun (familie)bedrijven beïnvloeden, welke van essentieel belang zijn voor de vitaliteit van de regio. Met o.a. input uit de projecten Regio monitor Zwolle, Bedrijfsovername in Balans en Zonder Wrijving geen Glans (Windesheim).

15:00 Plenaire afsluiting – koppeling met ‘Zelfstandig Ondernemen + afstuderen’ traject van de HAS 15:45 Afsluiting door Ingrid Wakkee (HvA) en Thomas Lans (HAN)
16:00 Informele nazit met borrel

Locatie

HAS green academy, vestiging Den Bosch, Auditorium

Aanmelden

Aanmelden kan uiterlijk 20 december 2023 via deze link.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anke van Grunsven-in de Rijp of Peter ter Horst.