1. Home
 2. Meer HAS
 3. Evenementen
 4. Mbo-doorstroomdag Venlo

Mbo-doorstroomdag Venlo

Je mbo-diploma (bijna) op zak en wil je toch graag doorstuderen? Leuk! De overstap kan meerdere vragen oproepen. Welke opleidingen zijn er? Hoe verloopt overstap? Wat is het verschil tussen mbo en hbo?

Tijdens onze mbo-doorstroomdag worden al jouw vragen beantwoord. Je krijgt een voorproefje van het samenwerken in projectvorm en je ontdekt welke lessen er worden gegeven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de HAS te leren kennen en studenten die deze overstap hebben gemaakt.

Datum
19-04-2024
Locatie
Venlo
Tijd
10:00 - 13:00

Kom pizza eten! Proef van onze opleidingen

We hebben een tof programma op de planning in de richtingen food, business en biologie. Elke richting heeft zijn eigen pizza thema. Tijdens deze proeflessen ontdek je hoe er les wordt gegeven op het hbo, maar ga je ook meteen aan de slag in de praktijk met opdrachten rondom pizza. Denk hierbij aan het opzetten van je eigen pizza start-up, het ontwikkelen van een nieuwe pizza voor domino's of ga jij in het lab experimenteren met tomaten en het gistingsproces.

Het programma

09:45 - 10:00: Ontvangst.
10:00 - 10:30: Welkom & voorlichting over het hbo. 
10:30 - 10:45: Rondleiding.
10:45 - 12:15: Proefles (let op: alleen de proefles Food is nog beschikbaar).
12:15 - 12:45: Pizzalunch.
12:45 - 13:00: Afsluiting.

Let op: aanmelden is niet meer mogelijk.

Kies je proeflessen

Biologie - Pizza onder de loep

Wat hebben pizza en biologie met elkaar gemeen? Heel veel! Wist je dat gist een belangrijk onderdeel van een biologisch proces is om deeg te maken? En dat de kwaliteit van de tomaten veel invloed heeft op de smaak van de pizza? Tijdens de proefles Biologie ga je in het laboratorium tijdens twee practica een pizza onder de loep nemen.

Deze proefles richt zich op de opleiding Toegepaste Biologie.

Business - Kun je met pizza een boterham verdienen?

Les + workshop richting de opleiding Bedrijfskunde. Hier gaan we o.a. in op de marketingmix, verkoopprijs, marges en gaan we aan de slag met een toffe praktijkopdracht.

Food - Creatief met pizza

Les + workshop richting de opleidingen Food Innovation. Hier gaan we o.a. in op conceptontwikkeling, brainstormtechnieken, trend watching en gaan we aan de slag met een toffe praktijkopdracht.

Onze opleidingen in Venlo

 • Toegepaste Biologie

  Diploma
  Bachelor of Science
  Locatie
  Den Bosch en Venlo
  Studieduur
  4 jaar

  Ben jij nieuwsgierig en geïnteresseerd in biologie? Bij Toegepaste Biologie leer je om met onderzoek een bijdrage te leveren aan gezonder eten, een beter milieu en een goed leven voor de dieren.

 • Food Innovation

  Diploma
  Bachelor of Science
  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 jaar

  Ben je vaak creatief bezig met eten? Of wil je bijdragen aan een betere wereld door duurzame verpakkingen te ontwikkelen? Bij de HBO-opleiding Food Innovation aan HAS green academy leer je hoe je nieuwe food concepten bedenkt en succesvol in de markt zet.

 • Bedrijfskunde en agribusiness

  Diploma
  Bachelor of Business Administration
  Locatie
  Den Bosch en Venlo
  Studieduur
  4 jaar

  Ligt jouw hart in de agrarische sector? Dan past de hbo-opleiding Bedrijfskunde en agribusiness bij jou! Je leert hier de bedrijfskundige kant van agrarische bedrijven kennen.

 • Hippische Bedrijfskunde en Pet Business

  Diploma
  Bachelor of Business Administration
  Locatie
  Venlo
  Studieduur
  4 jaar

  Zie jij jezelf later als bedrijfsleider van een topsport stal aan de slag gaan? Of ontwerp je liever gave campagnes voor een leverancier in dierenaccessoires? Tijdens de hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business leer je alles over de bedrijfsmatige kant van de paarden en gezelschapsdierensector.

 • Bedrijfskunde en foodbusiness

  Diploma
  Bachelor of Business Administration
  Locatie
  Den Bosch en Venlo
  Studieduur
  4 jaar

  Ben jij nieuwsgierig hoe een pak melk in het schap van jouw supermarkt komt? Bij de hbo-opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness leer je de bedrijfskundige kant van bedrijven in de foodsector kennen.

Meld je aan voor de mbo-doorstroomdag