1. Home
 2. Meer HAS
 3. Evenementen
 4. Mbo-doorstroomdag Venlo

Mbo-doorstroomdag Venlo

Je mbo-diploma (bijna) op zak en wil je graag doorstuderen? Leuk! De overstap kan meerdere vragen oproepen. Welke opleidingen zijn er? Hoe verloopt overstap? Wat is het verschil tussen mbo en hbo?

Wat kan je verwachten?

Tijdens onze mbo-doorstroomdag worden al jouw vragen beantwoord. Je krijgt een voorproefje van het samenwerken in projectvorm en je ontdekt welke lessen er worden gegeven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de HAS te leren kennen én studenten die deze overstap hebben gemaakt. Deze studenten vertellen hoe hun de overstap hebben ervaren en geven je praktische tips.

Datum
04-04-2025
Locatie
Venlo
Tijd
09:45 - 13:00

Proef van onze opleidingen

We hebben een tof programma op de planning in de richtingen business en biologie. Tijdens deze proeflessen ontdek je hoe er les wordt gegeven op het hbo, maar ga je ook meteen aan de slag in de praktijk met een opdracht of casus dat past bij jouw gekozen richting.

Het programma

09:45 - 10:00: Ontvangst & welkom.
10:00 - 10:30: Voorlichting over het hbo. 
10:30 - 10:45: Rondleiding door het gebouw.
10:45 - 12:15: Proefles naar keuze: biologie of business.
12:15 - 12:45: Verzorgde lunch.
12:45 - 13:00: Afsluiting.

Let op: aanmelden is mogelijk vanaf september. Blijf op de hoogte van onze studiekeuze-events en wanneer je je kan aanmelden.

De proeflessen

Biologie

Tijdens deze praktische proefles maak je kennis met de opleiding Toegepaste Biologie, hoe er op het hbo les wordt gegeven en hoe het is om te werken in projectvorm. Je krijgt echt een voorproefje van het hbo!

Business

Tijdens deze praktische proefles maak je kennis met de opleiding Bedrijfskunde en de verschillende richtingen, hoe er op het hbo les wordt gegeven en hoe het is om te werken in projectvorm. Je krijgt echt een voorproefje van het hbo!

Onze opleidingen in Venlo

 • Toegepaste Biologie

  Diploma
  Bachelor of Science
  Locatie
  Den Bosch en Venlo
  Studieduur
  4 jaar

  Ben jij nieuwsgierig en geïnteresseerd in biologie? Bij Toegepaste Biologie leer je om met onderzoek een bijdrage te leveren aan gezonder eten, een beter milieu en een goed leven voor de dieren.

 • Bedrijfskunde en agribusiness

  Diploma
  Bachelor of Business Administration
  Locatie
  Den Bosch en Venlo
  Studieduur
  4 jaar

  Ligt jouw hart in de agrarische sector? Dan past de hbo-opleiding Bedrijfskunde en agribusiness bij jou! Je leert hier de bedrijfskundige kant van agrarische bedrijven kennen.

 • Hippische Bedrijfskunde en Pet Business

  Diploma
  Bachelor of Business Administration
  Locatie
  Venlo
  Studieduur
  4 jaar

  Zie jij jezelf later als bedrijfsleider van een topsport stal aan de slag gaan? Of ontwerp je liever gave campagnes voor een leverancier in dierenaccessoires? Tijdens de hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business leer je alles over de bedrijfsmatige kant van de paarden en gezelschapsdierensector.

 • Bedrijfskunde en foodbusiness

  Diploma
  Bachelor of Business Administration
  Locatie
  Den Bosch en Venlo
  Studieduur
  4 jaar

  Ben jij nieuwsgierig hoe een pak melk in het schap van jouw supermarkt komt? Bij de hbo-opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness leer je de bedrijfskundige kant van bedrijven in de foodsector kennen.

Aanmelden kan vanaf september