1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. Hart voor Groen Onderzoeksevent

Hart voor Groen Onderzoeksevent

Heb jij een hart voor groen onderwijs en interesse in praktijkgericht onderzoek? Kom dan op donderdag 13 juni naar het Hart voor Groen Onderzoeksevent.

Tijdens het Hart voor Groen Onderzoeksevent delen we onze kennis en expertise over ons praktijkonderzoek graag met jou! We laten je zien met welke onderzoeksthema’s we bezig zijn, hoe we samenwerken in onderzoeksprojecten en wat hbo-onderzoek zo uniek maakt.

Datum
13-06-2024
Locatie
Den Bosch
Tijd
12:30 - 17:00

Laat je gegevens achter en ontvang een uitnodiging voor het

Hart voor Groen Onderzoeksevent

Programma

12.30 uur 

Inloop en ontvangst

13.00 uur

Inhoudelijk programma met kennissessies in twee rondes
Ronde 1 - onderzoeksgroepen
Ronde 2 - onderzoeksthema's

16.30 uur

Borrel tot 17.30 uur

Onderzoek bij HAS green academy

Bij HAS green academy werken 12 lectoraten in 3 onderzoeksgroepen dagelijks aan een toonaangevende onderzoeksagenda met praktijkgerichte onderzoeksprojecten op het gebied van biodiversiteit, klimaat en voedselvoorziening. Samen met studenten, docenten en professionals uit het werkveld bedenken we praktische oplossingen die de wereld gezonder maken.

Kennissessies

Tijdens het Onderzoeksevent heb je de kans om twee interessante kennissessies te volgen. De eerste ronde staat in het teken van de drie onderzoeksgroepen van de HAS:

  • Gezonde voeding en gezond leven: gezonde voedselproducten in een gezonde voedselomgeving inclusief het stimuleren van gezond voedselkeuzegedrag
  • Gezonde voedselproductie: een toekomstbestendige land- en tuinbouw en duurzaam geproduceerd voedsel
  • Gezonde leefomgeving: een biodivers en klimaatadaptief landschap

In de tweede ronde staan relevante thema’s centraal zoals natuurinclusieve landbouw, high-tech en monitoring, eiwittransitie en voedselverspilling in voedselsystemen.

Laat je gegevens achter en ontvang een uitnodiging

Gerelateerde opleidingen & cursussen

  • Cursus Food Quality & Health

    Locatie
    Venlo
    Studieduur
    5 maanden

    De voedingssector wordt uitgedaagd om op zoek te gaan naar innovatieve methoden om voedselveiligheid, gezondheid én kwaliteit te optimaliseren. Wil jij hierin een rol spelen? Volg de cursus Food Quality & Health!

  • hand in gras bij boterbloemen

    Cursus Natuurinclusief ondernemen in de landbouw

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    2 dagen

    In deze cursus werken we praktijkgericht aan de combinatie van de boerenpraktijk en de natuur waarin een goede economische onderbouwing een belangrijk uitgangspunt is.

  • Onderzoeker met vlees en pincet - Cursus Vleestechnologie

    Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.

  • Leiderschaps- traject: Naar een regeneratieve landbouw en voedselproductie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagen

    Wil jij als leider of manager concreet aan de slag met regeneratieve landbouw binnen jouw bedrijf binnen de agro of food? In deze post-hbo cursus leer je van bedrijven die hier al stappen in hebben gezet en maak je een eigen stappenplan. Ook besteed je in dit traject aandacht aan (persoonlijk) leiderschap en hoe je dit inzet in tijden van transformatie.

  • Workshop Plantaardige Eiwitten

    Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    We passen steeds meer plantaardige eiwitten toe in plaats van dierlijke eiwitten. In de workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.

  • man en vrouw op akker met schop

    Cursus Akkerbouw-adviseur in 2030

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    6 dagen

    Ontwikkel als adviseur een mindset naar weerbare planten en teeltsystemen. Doe kennis op over het gebruik van 'groene' gewasbescherming, stikstofmanagement, duurzaam bodembeheer, watermanagement, biodiversiteit en meer en wordt een sparringspartner voor de toekomst.