1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. GEANNULEERD - What about Soil? College 1 2022-2023

GEANNULEERD - What about Soil? College 1 2022-2023

Door onvoorziene omstandigheden zijn wij helaas genoodzaakt het college van 29 september te annuleren. Het volgende college zal gehouden worden op 15 december 2022. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over het thema, de sprekers en hoe je je kunt aanmelden.

What about Soil?

In de collegereeks 'What About Soil' houden wij op donderdag 29 september van 17.45 – 20.00 uur onze 1e webinar van dit studiejaar. Tijdens elk college van ‘What About Soil?’ delen experts en gebruikers hun kennis en ervaring op het gebied van bodem in de breedste zin van het woord.

Deze keer hebben we 2 sprekers op het programma die ingaan op het thema 'Verbinden onderwijs, onderzoek en praktijk': HAS-lector Judith van de Mortel en Willy Détiger van Soilmania.

Datum
29-09-2022
Locatie
Den Bosch
Tijd
17:45 - 20:00

Thema 'Verbinden onderwijs, onderzoek en praktijk'

Onderzoek, onderwijs, ondernemers en overheid staan de komende jaren voor grote complexe opgaven niet alleen op het gebied van bodem maar ook op het gebied van klimaat, water en energie. Om die aan te kunnen, neemt de behoefte aan jonge professionals met frisse blikken en een sector breed netwerk hard toe. Het oplossen van die vraagstukken vereist leiderschap, het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang en eigen organisatie.


Daarom brengen we binnen de lectoraten van HAS green academy jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar door onderwijs, onderzoek en praktijk aan elkaar te verbinden en willen we deze avond laten zien hoe we dit doen vanuit het lectoraat Een gezonde plant op een vitale, duurzame bodem i.s.m. Soilmania.

Over Judith van de Mortel

Judith van de Mortel heeft verschillende jaren expertise opgebouwd op het gebied van de interactie tussen plant en bodem bij o.a. de University of Minnesota (USA) en Wageningen University. Sinds 2013 werkt Judith als hogeschooldocent bij de opleiding Toegepaste Biologie op de vestiging van HAS green academy in Venlo en in 2018 is zij aangesteld als lector Een gezonde plant op een vitale en duurzame bodem.

Willy Détiger

Willy Détiger van Soilmania heeft een opleiding gedaan met pedagogische vakken en verzorgd voor Helicon opleidingen een gedeelte van de opleiding tot European Treeworker. Daarnaast geeft hij cursussen op een aantal andere gebieden. Hij heeft al meer dan dertig jaar ervaring in het opleiden van mensen. Willy is tevens eigenaar van Détiger boomverzorging.