1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. Event Duurzaamheid: meten is weten

Event Duurzaamheid: meten is weten

Duurzaamheid, duurzaamheid! Je hoort het iedere dag! Bedrijven willen er mee aan de slag, maar weten vaak nog niet hoe. Ben jij diegene die deze bedrijven en organisaties op pad helpt? Tijdens het event “Duurzaamheid: meten is weten” hoor je hoe jij die change gamer kan worden voor deze bedrijven.

Graag nodigen we alle bedrijven en studenten van alle hogescholen in Zuid-Nederland uit die met dit thema aan de slag willen om naar dit event te komen. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden kan tot en met 1 juni.

Datum
08-06-2023
Locatie
Venlo
Tijd
16:00 - 17:30

Onze sprekers

Onze sprekers stellen zich graag aan je voor:

Marjolein de Bruin, coördinator van de minor “Duurzaamheid: meten is weten”, vertelt welke methodes je kan gebruiken om een goed beeld te hebben van de duurzaamheidsimpact van een bedrijf. Je kijkt daarbij naar consument, medewerker, milieu en natuur.

Karel van der Velden, van Nijsen Company, heeft hands-on ervaring met het toepassen van Life Cycle Analysis binnen het bedrijf. Met een Life Cycle Analysis meet je de milieu-impact van een product gedurende het hele productieproces, van zaadje tot klikobak.

 

Programma

15.45 uur: ontvangst bij de HAS (Spoorstraat 62, Venlo)
16.00 uur: welkom
16.10 uur: methodes voor duurzaamheidsanalyse door Marjolein de Bruin
16.30 uur: Life Cycle Analysis in theorie en praktijk door Karel van der Velden
17.00 uur: Do-it-yourself, maak je eerste duurzaamheidsscan; inclusief borrel
17.30 uur: einde programma en naborrelen 

AANMELDEN

Via dit formulier kun je doorgeven of je op 8 juni 2023 aanwezig bent. We nodigen je van harte uit! Let op: aanmelden kan tot en met 1 juni.

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Op welke hogeschool zit je?