Mijn Tussenjaar

In het kort

Een studiekeuze maken, waar moet je beginnen? Bij de HAS begrijpen we dat dit proces enorm lastig kan zijn en twijfels met zich mee brengt. Maar wees gerust, jij bent niet de enige die hier mee rond loopt. Daarom bieden wij jou persoonlijke begeleiding en handvatten om een juiste keuze te maken. Op een vrije en betrokken manier ga je samen met je persoonlijke coach en medestudenten op zoek naar de keuze die bij jouw past. Tijdens jouw persoonlijke tussenjaar ga je op een actieve manier aan de slag met opdrachten om jezelf te leren kennen. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat vind ik nu écht leuk? Maar ook: hoe communiceer ik? Naast deze groepsactiviteiten is er ruim voldoende tijd om zelf invulling te geven aan jouw tussenjaar. Dit kan bijvoorbeeld door middel van bedrijfsbezoeken, events en (snuffel)stages.
Start in
februari
Taal
Nederlands
Leerweg
Deeltijd
Locatie
Venlo

Inhoud van Mijn Tussenjaar

Wat ga je doen

Hoe ziet Mijn Tussenjaar eruit

Een persoonlijke coach gaat jou begeleiden in het maken van een loopbaankeuze. Wil je verder studeren of niet? En zo ja, welke opleiding dan? Dit doe je samen met een groep andere studenten die allemaal dezelfde vragen hebben. Samen kun je elkaar verder helpen.

Twee dagdelen in de week ga je in groepsverband aan de slag met actieve lessen en opdrachten die je aan het denken zetten. Daarnaast verwachten we van je dat je hier thuis mee verder gaat, zo’n 1 dag in de week, dit is je zelfstudie. Verder is 1 dag in de week vrij geroosterd zodat jij stage kunt lopen of jezelf op een andere manier kunt oriënteren op opleidingen en het werkveld.

De overige tijd mag je vrij indelen. Maak tijd voor een leuke bijbaan, doe ervaring op in het buitenland of… er kan nog veel meer.

Brede oriëntatie

Mijn Tussenjaar vindt plaats op de locatie van HAS green academy in Venlo. Betekent dit dan dat ik mezelf alleen maar in agro, food en leefomgeving mag oriënteren? Nee, we willen juist graag dat je verder kijkt en zoekt naar wat er écht bij je past. Daarom werken we samen met verschillende hogescholen en universiteiten om je kennis te laten maken met een zo breed mogelijk aantal sectoren.

Startdatum

Het traject start op 6 februari 2023

Deadline inschrijven is 20 januari 2023.

Duur

Het traject duurt tussen de 15 en 20 weken. Verder zijn de uren als volgt verdeeld:

Contacturen: 8 per week
Oriëntatie: 8 per week
Zelfstudie: 8 per week

Kosten

Voor deelname aan het gehele programma van 15 tot 20 weken, inclusief begeleiding, betaal je €500. Daarnaast komen er nog kosten bij voor het studiemateriaal. Deze worden geschat rond de €100.

Vooropleiding

havo

havo

Toelaatbaar met de volgende profielen:

 • Cultuur en maatschappij
 • Economie en maatschappij
 • Natuur en gezondheid
 • Natuur en techniek
vwo

vwo

Toelaatbaar met de volgende profielen:

 • Cultuur en maatschappij
 • Economie en maatschappij
 • Natuur en gezondheid
 • Natuur en techniek
mbo

mbo

Toelaatbaar met het volgende niveau:

 • Niveau 4

Kom jij studeren bij HAS Hogeschool en wil je jezelf extra goed voorbereiden? Volg dan het Young Professionals Traject, speciaal voor mbo-studenten!

Aanmelden

Vestigingen

 • Achterzijde HAS Hogeschool gebouw Venlo

  Venlo