Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

What about soil? College 22

Illustratie verschillende groeiende groente
  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Agenda
  4. What about soil? College 22

In de collegereeks 'What About Soil' houden wij op donderdag 17 maart 2022 van 19.00 – 21.00 uur ons 3e webinar van dit studiejaar. Tijdens elk college van ‘What About Soil?’ delen experts en gebruikers hun kennis en ervaring op het gebied van bodem in de breedste zin van het woord. In het 3e college van dit studiejaar hebben we 2 sprekers op het programma die ingaan op het thema 'Stikstof in bodem en grondwater'.

De stikstofdiscussie is nauwelijks weg te denken uit het nieuws en het einde ervan is nog altijd niet in zicht. De polarisatie in de discussie tekent zich vooral af tussen de agrariër en de natuurbeschermer. In deze ‘What about soil’ leggen we de focus op stikstof in de bodem en het grondwater. Wat doet stikstof in de bodem? En wat moet de grondwaterbeheerder hiermee?

Over Hans Langeveld

Hans Langeveld is een agronomist met 30 jaar ervaring in het kwantificeren van landgebruik door landbouw en veeteelt en het beoordelen van impact op het klimaat.
Hans heeft onder andere bij het Centre for World Food Studies (SOW-VU) en bij Plant Research International (WUR) gewerkt als onderzoeker. In 2008 heeft hij zijn eigen onderzoeks- en adviesbureau opgericht genaamd Biomass Research (www.biomassresearch.eu) en heeft hij de FAO, de EU , NGO’s en bedrijven geadviseerd.

Over Brabant Water

Brabant Water is een drinkwaterbedrijf dat drinkwater levert aan bewoners en bedrijven in Noord-Brabant. Brabant Water zorgt voor veilig en voldoende drinkwater en dragen ook zorg voor het watersysteem en natuurgebieden om ook in de toekomst veilig drinkwater te kunnen blijven leveren.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden kan niet meer. Je kunt rechtstreeks aanhaken via MS Teams.

Deel deze pagina