Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Opleiding Hoofdgreenkeeper

De golfsector is voortdurend in beweging en aan de kwaliteit van de banen worden hoge eisen gesteld. De baan moet er tiptop uitzien, iedere dag opnieuw. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je wat daar allemaal bij komt kijken.

Inhoud

In deze opleiding leer je de basisvaardigheden die nodig zijn voor het opstellen van een beheer- en werkplan voor de golfbaan. Financiële randvoorwaarden spelen daarbij een belangrijke rol: als hoofdgreenkeeper draag je immers verantwoordelijkheid. Je leert kosten calculeren, urenbegrotingen opstellen en offertes beoordelen. Je krijgt meer inzicht in wat er speelt bij commerciële banen, verenigingsbanen en bij een aannemer van uitbesteed werk. De opleiding bestaat uit vier cursussen, die ook los te volgen zijn:

  • Cursus Smart en Clean beheer
  • Cursus beheer en budget
  • Cursus personeel en leidinggeven
  • Afstudeertraject: vaardigheidstraining, toets, eindopdracht gericht op jouw eigen praktijk.

Voor wie?

Ben je ambitieus en wil je investeren in jezelf? Onze opleidingen zijn voor professionals die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière, die willen groeien in hun vak of zich vakinhoudelijk willen verdiepen.

Duur Hoofdgreenkeeper 2021

10 bijeenkomsten (2 dagdelen). Eén dag per week van 13.30 tot 20.30 uur.

Cursus Smart & Clean: 11 en 25 februari 2021

Cursus Beheer en Budget: 4, 11 en 18 maart 2021

Cursus Personeel en Leidinggeven: 25 maart, 1 en 8 april 2021

Proeve van bekwaamheid: 22 april en 20 mei 2021

Toelatingseisen

Je bent in het bezit van het diploma Assistent Hoofdgreenkeeper of beschikt over een diploma van een gelijkwaardige opleiding of praktijkervaring. Je hebt enige jaren werkervaring op een golfbaan. Verder ben je in staat om op een baan te werken aan de praktijkopdrachten die bij deze opleiding horen.

Certificering

Bij het succesvol afsluiten van de opleiding ontvang je het diploma Hoofdgreenkeeper, erkend door de Nederlandse Greenkeepers Associatie, de Nederlandse Golf Federatie en de Nederlandse Vereniging voor Golfaccomodaties.

Losse cursussen

Ons opleidingsaanbod is ontwikkeld in samenwerking met de brancheorganisaties NVG, NGF, NGA en IPC Groene Ruimte en bestaat uit de volgende losse cursussen:

Samenvatting

Aanvangsdatum
11 februari 2021
Duur
5 maanden
Investering
€ 3.075,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 2.900,00
Cateringarrangement
€ 175,00
Totaalprijs
€ 3.075,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 624,75
Totaalprijs
€ 3.699,75
incl. BTW
Zet de stap!