Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Online Masterclass Data Science in Agrifood III: Beheer, visualisatie en analyse

  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Opleidingen en cursussen
  3. Bedrijfsopleidingen
  4. Online Masterclass Data Science in Agrifood III: Beheer, visualisatie en analyse

Data is niet meer weg te denken uit alle schakels in de agrifoodketen. We zien toepassingen in stalsystemen, genetica, tracking & tracing van dieren, duurzaamheid en marketing. De verwachting is dat dit in de toekomst alleen nog maar toe zal nemen. Goed gebruik van data wordt daarmee onontbeerlijk voor de concurrentiepositie van de agrifoodsector.

Dit is de derde masterclass van de vier interactieve Online Masterclasses Data Science in Agrifood die zich richt op ondernemers in de agrifood die meer willen weten over de kansen en toepassingen van data science in de agrifoodsector en de mogelijkheden binnen hun bedrijf.

Inhoud

Databeheer is het veilig, efficiënt en kosteneffectief verzamelen, bewaren, gebruiken en actueel houden van data. Databeheer helpt je het gebruik van data te optimaliseren binnen de grenzen van beleid en regelgeving. Datavisualisatie is de grafische weergave van informatie en data. Door het gebruik van dashboards met diagrammen, grafieken en andere visualisatietools kun je gemakkelijker trends, afwijkingen en patronen in data zien en begrijpen. Wanneer je databeheer en visualisatie goed hebt ingericht, kun je aan de slag met analyse.

Data / ICT / technologie:

  • Databeheer en -opslag, duur, hoeveelheid, wet- en regelgeving, kosten
  • Dashboards en visualisatietechnieken
  • Analysetechnieken

AgriFood:


Sprekers:
•    Lucas Noldus, oprichter en eigenaar Noldus Information Technology BV
•    Willem van Engen, digitale ontwikkeling en innovatie Questionmark
•    Bernard van Raaij, directeur Q-ray

Na de presentaties van de sprekers volgt het interactieve deel: onder leiding van een moderator krijg je als deelnemer ruim de tijd om vragen te stellen aan de sprekers. Zo kun je dieper ingaan op de inhoud en de mogelijke toepassingen binnen jouw eigen situatie.

Voor wie?

Ondernemers (mkb) in de agrifoodsector (veehouderij, food, tuinbouw, e.a.) die meer willen weten over de mogelijkheden en toepassingen van data science in de agrifoodketen en hun eigen bedrijf. De masterclass is gericht op de groep die nog niet veel ervaring heeft met deze materie en is bedoeld om te informeren over het hoe en waarom en te inspireren met concrete toepassingsmogelijkheden.

Voor studenten en docenten van HAS Hogeschool, Avans Hogeschool, JADS en het Koning Willem I College is deze Masterclass kosteloos.

Duur

De Online Masterclasses Data Science in Agrifood worden gegeven op:

Elke masterclass duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Toelatingseisen

Wij vragen geen specifieke toelatingseisen.

Investering

Deelname aan de volledige serie Masterclasses Data Science in Agrifood kost € 100,- ex. btw. Kosten voor deelname aan een losse Masterclass zijn € 30,- ex. btw.

Voor studenten en docenten van HAS Hogeschool, Avans Hogeschool, JADS en het Koning Willem I College (partners van DataLab AgriFood) zijn deze masterclasses kosteloos.

DataLab AgriFood

De masterclass is mede tot stand gekomen vanuit het project DataLab AgriFood (FARM IT! PROJ-01742). Dit project is een samenwerking tussen Koning Willem I College, HAS Hogeschool, Avans Hogeschool, JADS (Jheronimus Academy of Data Science), KPN, ATOS Nederland, Farmhack en Koninklijke Fruitmasters.

Projectmanager Bedrijfsopleidingen

L. (Lamiaâ) Fareh El Btioui

Projectmanager Bedrijfsopleidingen


E: l.fareh@has.nl

T: +31 88 890 37 74

Foto Lamiaâ Fareh
Gerelateerde opleidingen

Samenvatting

Aanvangsdatum
08 april 2021
Duur
2 uren
Investering
€ 30,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 30,00
Totaalprijs
€ 30,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 6,30
Totaalprijs
€ 36,30
incl. BTW