Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

In de high-tech tuinbouw doen zich allerlei innovaties voor in de ontwikkeling van teeltsystemen. De afzetmarkt voor groenten en bloemen vraagt om teeltmethoden die meer duurzaam zijn. Zowel de HAS als Proeftuin Zwaagdijk doen al jarenlang onderzoek naar gesloten teelten zonder daglicht en bijpassende hydroponic teeltmethoden, meer bekend als telen op water. Tientallen telers in Nederland telen inmiddels in LED-cellen en/of hydroponic teeltsystemen. Wereldwijd zet de trend van Vertical Farming en Urban Farming zich daarnaast door. Handel, veredeling en toeleverancies commiteren zich aan deze nieuwe teeltmethode. Om telen zonder daglicht tot een succes te maken is naast de kennis over LED recepten ook de kennis van Plantenfysiologie en Waterhuishouding in deze teeltsysteem cruciaal. Proeftuin Zwaagdijk en HAS organiseren daarom een gezamenlijke cursus over hydroponics in de high-tech tuinbouw.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor mensen uit de tuinbouwsector die meer uit hun waterteeltsysteem willen halen, die nadenken over introductie van gesloten teelt onder op LED op hun bedrijf of die zich serieus willen verdiepen in hydroponics. De cursus richt zich op telers, (toegepast) onderzoekers, (assistent-) veredelaars, (assistent-) bedrijfsleiders en ontwikkelaars/adviseurs uit de toeleverende industrie.

Programma

Het programma van de cursus ‘Hydroponics voor high-tech tuinbouw’ bestaat uit vijf cursusdagen met ieder een eigen hoofdthema. De onderdelen die tijdens de cursus behandeld worden hebben betrekking op de cruciale factoren in teelt op water systemen. HAS Hogeschool en Proeftuinen Zwaagdijk bundelen voor deze cursus hun krachten en putten uit kennis en ervaring uit het onderzoek de afgelopen jaren.

Dagdeel 1: Waterhuishouding deel 1 (plantenfysiologie)

Dagdeel 2: Waterhuishouding deel 2 (plantenfysiologie)

Dagdeel 3: Waterhuishouding deel 3 (plantenfysiologie)

Dagdeel 4: Bemesten, beluchten, watertemperatuur

Dagdeel 5: Waterverbruik, waterontsmetting, ziekten en plagen op/in water

Locatie en rooster

De cursusdagen worden georganiseerd bij Proeftuinen Zwaagdijk.
De cursus start januari 2021 en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 13.00 uur tot 17.00 uur.

14 januari 2021
21 januari 2021
28 januari 2021
4 februari 2021
11 februari 2021

Certificering

Heb je de cursus met goed gevolg doorlopen, dan ontvang je een bewijs van deelname ‘Hydroponics voor high-tech tuinbouw’ van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen en Proeftuin Zwaagdijk.


Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met

  • Logo Proeftuin Zwaagdijk

Samenvatting

Aanvangsdatum
14 januari 2021
Duur
5 dagen
Investering
€ 1.275,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.250,00
Cateringarrangement
€ 25,00
Totaalprijs
€ 1.275,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 264,75
Totaalprijs
€ 1.539,75
incl. BTW
Zet de stap!