Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Basiscursus Insecten kweken: van theorie naar praktijk

  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Opleidingen en cursussen
  3. Bedrijfsopleidingen
  4. Basiscursus Insecten kweken: van theorie naar praktijk

Insecten kweken: hoe pak je dat aan? In deze cursus leer je over de kweek van verschillende soorten insecten, hun biologie en hun specifieke kweekomstandigheden. Hoe moet ik insecten huisvesten? Wat zijn de beste condities om ze te kweken en hoe zorg je ervoor dat er geen ziektes en plagen de kop opsteken? Welke voeding zorgt voor optimale groei bij welke specifieke insectensoort? Hoe ziet de huidige wet- en regelgeving rond het kweken van insecten eruit en wat zijn de kosten en opbrengsten? Dit zijn de belangrijkste punten op het moment dat je gaat oriënteren op of een start wilt maken in de insectenkweek.

Inhoud

Het blijft niet alleen bij theorie over het insectenkweekproces en management. Je gaat ook hands-on aan de slag met insectenkweek en behandelt businesscases, cijfers en markten. De diverse practica vormen een belangrijk onderdeel van de cursus.

Dag 1: Op de eerste dag staat de biologie en de ecologie van de meelworm, buffaloworm, krekel en BSF centraal. Tevens hebben we het over trends en ontwikkelingen.
Dag 2: Er wordt dieper ingegaan op de verschillende kweekcondities en huisvesting methodes.
Dag 3: Rekenmodel en practica.
Dag 4: We bezoeken een aantal bedrijven die een rol spelen in het kweken van insecten.
Dag 5: Ziektes en plagen en een stukje wet- en regelgeving.

Tijdens deze dagen loopt er ook een practicum mee waarin je de groei ziet van de verschillende insectensoorten. Het draait bij deze onderwerpen vooral om de basis. Hiermee behoor je tot de doelgroep als je geïnteresseerd bent/ wilt starten met het kweken van insecten.

Voor wie

De cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in of wil starten met de insectenkweek. Deze cursus is bij uitstek ook geschikt voor iedereen die werkzaam is in de dienstverlening aan de insectensector, zoals automatisering en toeleveranciers van substraten.

Duur

De cursus wordt twee keer bij HAS Hogeschool en NGN in 's-Hertogenbosch gegeven. Cursusdagen duren steeds van 14.00 tot 20.00 uur:

De groep bestaat uit maximaal 20 personen. Als de cursus vol is, kun je je op een wachtlijst laten plaatsen.

Toelatingseisen

Voor iedereen die interesse heeft in of wil starten met de insectenkweek.

Certificering

Na afronding ontvang je een bewijs van deelname.

Samenvatting

Aanvangsdatum
01 januari 2021
Duur
5 weken
Investering
€ 1.500,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.500,00
Totaalprijs
€ 1.500,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 315,00
Totaalprijs
€ 1.815,00
incl. BTW
Inclusief catering- en materiaalkosten.
Zet de stap!