Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Ondernemen in de akkerbouw in 2030

landbouwgrond - Ondernemen in de akkerbouw in 2030
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Ondernemen in de akkerbouw in 2030

Op weg naar nieuw perspectief. De akkerbouw staat voor grote uitdagingen: hoe werken we aan kringlooplandbouw? Kunnen we innoveren in bodem & water, productie, afzet of verwerking? Hoe vinden en binden we mogelijke samenwerkingspartners? Hoe past het bedrijf in nieuwe leveranciers-relaties, in een regionale en (inter)nationale context? En hoe beheers je risico’s op het bedrijf door bijvoorbeeld schade door droogte?

Inhoud

Alleen het hebben van ‘groene vingers’ is allang niet meer voldoende: zonder visie, perspectief en leiderschap geen succes. In deze cursus ondernemen in de akkerbouw in 2030 zet je samen met collega’s de eerste stappen op weg met nieuw perspectief. Je leert alles om een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf te creëren.

Naast de 5 modules krijg je de mogelijkheid om een ondernemerschapsassessment te doen. Wij werken hierbij met de DISC-profielen. Het geeft je inzicht in jezelf als persoon in relatie tot je ondernemerschapskwaliteiten. Je wordt hierin gedurende het traject bijgestaan door een persoonlijke coach, die je helpt jouw uitdagingen te realiseren en de opleiding om te zetten in concrete actieplannen.

Voor meer informatie over de inhoud van de diverse modules en mogelijke subsidiemogelijkheden adviseren we je om de studiegids aan te vragen bij de projectmanager Lamiaâ Fareh (L.Fareh@has.nl).

Voor wie

Je bent ondernemer, mede-eigenaar of bedrijfsopvolger van een akkerbouwbedrijf en je wilt investeren in jezelf en je bedrijf.

Duur

In totaal bestaat de opleiding uit 10 bijeenkomsten van 16.00-21.00 uur, een individueel ondernemerschapsassessment en drie individuele coaching sessies. Hiermee heeft de cursus een doorlooptijd van 5 maanden.
Data voor de coaching gesprekken worden met jou persoonlijk afgestemd.

Cursusdata:

Strategievorming: 17 november 2022 en 16 februari 2023
Duurzaamheid & innovatie: 24 november en 1 december 2022
Risicomanagement: 8 december en 15 december 2022
Financieel management: 12 januari en 19 januari 2023
Arbeidsmanagement: 2 februari 2023
Samenwerking en ketenmanagement: 9 februari 2023

Locatie

De hoofdlocatie van de cursus is Bergen op Zoom. We streven er naar een mooie mix van locaties te organiseren in de regio Zuid Westelijke Delta. Locaties zijn afhankelijk van deelnemende bedrijven en partners.

Toelatingseisen

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau. We verwachten dat je minimaal MBO 4 werk- en/of denkniveau hebt verkregen door scholing en/of ervaring.

Certificering

Na afronding van het traject ontvang je het certificaat ‘Ondernemen in de Akkerbouw 2030’ van HAS Hogeschool.

Kosten en subsidie

Deelname aan de gehele opleiding € 2.999,- (excl. Btw).

Ben je klant bij één of meerdere van onze partners CZAV, Rabobank of van Oers? Neem contact op met jouw relatiebeheerder voor het bespreken van een tegemoetkoming in de kosten.

Deze opleiding kan, voor bedrijfsopvolgers die op de loonlijst staan, in aanmerking komen voor een subsidie. Of je aan de voorwaarden voldoet? Kijk voor de voorwaarden op: www.collandarbeidsmarkt.nl


Deze opleiding wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Logo Rabobank
  • Logo CZAV

Samenvatting

Aanvangsdatum
17 november 2022
Duur
6 maanden
Investering
€ 3.250,00
excl. btw*

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 3.000,00
Cateringarrangement
€ 250,00
Totaalprijs
€ 3.250,00
excl. btw*

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.


STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Zet de stap!

'De focus ligt op een leven lang ontwikkelen. Goed ontwikkelde werknemers, ondernemers en werkgevers zijn nodig om de omslag te maken naar een duurzaam voedselproductiesysteem. Uiteindelijk bouwen competente mensen aan sterke bedrijven en zij zorgen samen voor een sterke sector.'

Hans Schilders

Scholingsconsulent Talentoogst

Deel deze pagina