Toelatingstrajecten

Heb je de hbo-opleiding van je dromen gevonden, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? Geen zorgen! Want er zijn nog mogelijkheden om toch met de opleiding te kunnen beginnen!

Jongen achter laptop

In veel gevallen biedt HAS green academy je de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Of je volgt een speciaal traject waardoor je alsnog kan worden toegelaten tot de studie van je keuze.

Toelating Havo, Vwo zonder scheikunde

Heb je een Economie & Maatschappij profiel op Havo of Vwo zonder scheikunde in je vrije profiel? Dan heb je extra scheikunde kennis nodig om toegelaten te worden tot de opleidingen Milieukunde, Toegepaste Biologie en Food Technology. Je volgt hiervoor een zogeheten Basiscursus Scheikunde of Wiskunde bij de HAS. 

Bekijk de mogelijkheden

Toelating vanuit het Mbo

Als extra voorbereiding op je hbo-studie, kun je na het afronden van je mbo het Young Professionals Traject volgen bij de HAS in Venlo. Het traject is niet verplicht, maar geeft je een vliegende start op het hbo. Je went alvast aan het type onderwijs en spijkert je kennis van wiskunde, scheikunde of bedrijfskunde bij in 15-20 weken. Het traject gaat in november 2023 weer van start.

Young Professionals Traject

Toelating voor 21 jaar en ouder

Heb je niet de juiste vooropleiding voor de opleiding van jouw keuze en ben je 21 jaar of ouder bij de start van de opleiding? Dan doe je de 21+ toets om alsnog toegelaten te kunnen worden.  

Neem contact op met de studieadviseur van de opleiding van jouw keuze om na te gaan wat je moet doen om als 21+ student toegelaten te worden voor een opleiding aan HAS green academy. 

Onze studieadviseurs helpen je graag verder!

Voor welke hbo-opleiding kies jij?