Studeren in Venlo

Venlo bruist! Met volop activiteiten, inspirerende kunst, hippe festivals, gevarieerde winkels en heerlijke terrasjes in de knusse, historische binnenstad en aan de gemoderniseerde Maasboulevard. Waar je overigens vanuit de HAS zo naartoe wandelt.

Bovendien is Venlo vernieuwend en vooruitstrevend! Het omarmde als eerste stad in de wereld de principes van het cradle to cradle-denken. Dit is onder andere te zien aan het stadskantoor.

Over de stad Venlo

Tussen het vernieuwde centraal station, waar HAS op 3 minuten loopafstand van ligt, en de gemoderniseerde Maasboulevard ligt een knus stadscentrum met een ruim aanbod aan winkels, restaurants en cafés. En in de omgeving vind je Limburg's meest afwisselende en bijzondere natuurgebieden.

Op kamers in Venlo

Er zijn verschillende manier om een kamer te vinden. Via familie en vrienden, via social media en ook via sites. Het beste is om je rond mei-juni aan te melden als kamerzoekende en niet te wachten tot augustus.

Hoe vind je een kamer

Studentenkamers via particuliere huur

Er zijn verschillende websites die particulier een kamer aanbieden. Een aantal van deze sites zijn: 

Maak je studietijd nog leuker

Studeren wordt nog leuker als jij je aansluit bij een studievereniging! Een studievereniging is een vereniging waarmee je een extra dimensie kunt geven aan je studie. En bij HAS green academy doen we dat graag. Niet alleen geniet je zo van leuke en ontspannende activiteiten tijdens je studietijd, je kunt ze ook zelf organiseren! 

Studieverenigingen Venlo

Studentenvereniging DaVinci

Studentenvereniging DaVinci is een vereniging voor alle studenten die in Venlo studeren. Met als doel dat studenten elkaar leren kennen en jouw studententijd onvergetelijk wordt! Er zijn verschillende sociale activiteiten, zoals excursies, borrels en feesten.

Meer weten? Bekijk sadavinci.com.

Studievereniging Verde

Studievereniging Verde

Voor én door HAS’ers! Verde is de studievereniging in Venlo voor HAS-studenten van alle opleidingen. Het doel is om studenten zoals jij samen te brengen met andere studenten. Zo creëer je een nieuwe community waarmee je studiegerelateerde activiteiten kunt ondernemen of naar een feestje gaat. Jullie delen dezelfde hogeschool, dus verbondenheid is er al!

Sluit jij je ook aan? Neem contact op via SVVerde@has.nl

Studievereniging Animalia

Animalia is dé studievereniging op het gebied van kleine huisdieren, verbonden aan de opleiding Hippische Bedrijfskunde & Pet Business. Via de vereniging kun je meedoen aan uiteenlopende activiteiten, zoals excursies naar politiehondentrainingscentra en dierenopvangcentra of een workshop EHBO voor dieren. 

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem dan contact op via animalia@has.nl

Studievereniging HAS Hippique

HAS Hippique is een studievereniging die is verbonden aan de opleiding Hippische Bedrijfskunde & Pet Business. De vereniging biedt activiteiten die allemaal in het teken staan van, ja natuurlijk: paarden! Bijvoorbeeld een dressuurwedstrijd, maar ook excursies naar een hengstenhouderij en paardenmelkerij of een lezing over de exterieurbeoordeling van paarden. 

Heb je een vraag aan de vereniging, stuur dan een mail naar hippique@has.nl.   

Bekijk alle HAS-opleidingen in Venlo