1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Vooraankondiging: Frans van Leijden Award 2021

Vooraankondiging: Frans van Leijden Award 2021

Op 10 januari 2020 overleed zeer onverwacht onze dierbare en zeer gewaardeerde collega Frans van Leijden. Uit dankbaarheid en ter nagedachtenis aan hem is de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. De allereerste Frans van Leijden Award wordt op donderdag 10 juni uitgereikt tijdens het evenement GROW.

Frans werkte ruim 25 jaar bij HAS Hogeschool. Met het starten en opbouwen van de vestiging Venlo is hij voor HAS Hogeschool en voor de Provincie Limburg van grote betekenis geweest. Uit dankbaarheid en ter nagedachtenis aan hem is de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. 

Bijzondere eigenschappen en competenties

Onder de leiding en aansturing van Frans is HAS Hogeschool in Venlo een bruisende vestiging geworden, met 5 opleidingen in de sector agro, food en leefomgeving, 550 studenten én een netwerk van een kleine 100 partnerbedrijven waarmee studenten en collega’s intensief samenwerken. Om dit voor elkaar te krijgen was het nodig om te pionieren, grenzen te verkennen, out-of-the-box te denken en handelen, soms buiten de lijntjes te kleuren, ondernemerschap te tonen, te volharden en hard te werken om die visie ook tot werkelijkheid te laten bloeien. Dat was Frans ten voeten uit.

Frans van Leijden Award

Zonder zijn eigenschappen en competenties was de vestiging Venlo er in deze hoedanigheid en vorm nooit geweest. Als eerbetoon aan hem hebben we daarom de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Daarmee willen we jaarlijks een (ex-)student van HAS Hogeschool, die ook over deze eigenschappen beschikt en deze in praktijk brengt een steuntje in de rug geven. Door aandacht en publiciteit, maar ook door een geldbedrag te schenken om zijn/haar idee, initiatief of onderneming een stap verder te brengen. Het geldbedrag kan ingezet worden voor een ontwikkeldoel gelieerd aan het idee, initiatief of onderneming. Dat mag coaching of advies zijn, maar ook een aanschaf van een product, materiaal of middel.

Uitreiking tijdens GROW

In 2021 reiken we de allereerste Frans van Leijden Award uit, tijdens het evenement GROW op donderdag 10 juni.

Aanmelden

Op 23 maart gaan we officieel van start en zullen we nadere details over criteria, prijs en procedure bekendmaken. Vanaf dan kunnen mensen voorgedragen worden en/of zichzelf aanmelden. Een jury zal uit de aanmeldingen maximaal 3 kandidaten nomineren. Van alle genomineerden wordt een professioneel promotiefilmpje gemaakt. Vervolgens kan het publiek zijn voorkeur uitspreken. Uiteindelijk geeft de jury de doorslag, met haar eigen visie op de criteria én natuurlijk de voorkeur van het publiek hierin meewegend.