1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Studenten doen haalbaarheidsonderzoek dierenweide bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Studenten doen haalbaarheidsonderzoek dierenweide bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Studenten van HAS Hogeschool ’s-Hertogenbosch hebben in opdracht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (kinderafdeling) haalbaarheidsonderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een dierenweide bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Het in contact zijn met dieren heeft een bewezen positief effect op het welzijn van mensen en geeft hen de nodige ontspanning voor, tijdens of na een verblijf in het ziekenhuis.

Virtueel rondje lopen

Gebaseerd op de onderzoeksuitkomsten van de HAS-studenten, ontwierpen eerstejaars studenten van Helicon MBO Den Bosch een gebouw voor het verblijf van de dieren.
Een 3D schets en maquette maakte het mogelijk voor medewerkers van het JBZ om een virtueel rondje te lopen door onderdelen als een knuffelruimte, buitenweide, stallen, quarantaineruimte en opslag voor voer en mest. De adviezen van HAS Hogeschool en Helicon MBO Den Bosch worden nu met de betrokken partijen verder bekeken en besproken. Het JBZ is voornemens de dierenweide te realiseren. De laatste hobbel betreft nog het beheer.

City Deal Kennis Maken 's-Hertogenbosch

Onder de noemer City Deal Kennis Maken 's-Hertogenbosch zijn de Bossche kennisinstellingen en de gemeente 's-Hertogenbosch hun samenwerking aan het intensiveren en uitbreiden. Zodat studenten, docenten en onderzoekers samen maatschappelijke opgaven sneller oplossen. Waardoor de ontwikkelde kennis beter kan worden benut en innovatie wordt versneld. Als centraal thema is gekozen voor: Zinvol leven in de Bossche regio. Aan City Deal Kennis Maken 's-Hertogenbosch doen mee: gemeente 's-Hertogenbosch, Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, HAS Hogeschool, Helicon MBO Den Bosch, Koning Willem I College, JADS en Koningstheateracademie.