1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Start aanvraag tegemoetkoming cursuskosten duurzame landbouw

Subsidieregeling open voor deelname cursussen duurzame landbouw

Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 1 september weer een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de subsidieregeling uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Bekijk snel het scholingsprogramma en vraag een voucher aan via rvo.nl.

Scholingsaanbod toekomstbestendige landbouw  (SABE-regeling)

Publicatiedatum
29-08-2023

SABE-vouchers worden GLB-kennisvouchers

De subsidieregeling was eerder bekend onder de naam Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). De SABE-vouchers gaan dus nu verder als GLB-kennisvouchers. Zij vallen nu onder het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Alleen de naam verandert en een paar voorwaarden zijn anders. De voucher blijft hetzelfde. De voorwaarden vind je op rvo.nl

De nieuwe subsidieronde die vanaf 1 september start, heeft een looptijd van 1 jaar. 

Scholingsaanbod duurzame landbouw

Het scholingsaanbod is een gezamenlijk programma van de 4 groene hogescholen (Aeres Hogeschool, HAS Hogeschool, Hogeschool van Hall Larenstein, Hogeschool Inholland) en Wageningen Universiteit & Research/Wageningen Academy. Het programma bestaat uit praktische cursussen specifiek voor agrarische ondernemers en opleidingstrajecten voor adviseurs/coaches voor het begeleiden van individuele ondernemers en netwerken op weg naar een toekomstbestendige sector. 

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 11: Duurzame steden en gemeenschappen
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • Sustainable Development Goal 13: Klimaatactie