1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Reggy van der Wielen benoemd tot voorzitter College van Bestuur HAS Hogeschool

Reggy van der Wielen benoemd tot voorzitter College van Bestuur HAS Hogeschool

De Raad van Toezicht van HAS Hogeschool in Den Bosch heeft Reggy van der Wielen per 10 mei 2021 benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Van der Wielen volgt Dick Pouwels op die in december 2020 afscheid nam van de HAS. Daarmee is het College van Bestuur – dat uit 3 leden bestaat – weer compleet.

Reggy van der Wielen (1965) heeft een lange loopbaan in de wereldwijde voedselvoorziening met nadrukkelijke aandacht voor de keten, duurzaamheid en natuur. “Een energieke persoonlijkheid met veel verbindingskracht die met deze stap een bewuste keuze maakt zich dienend in te zetten voor de maatschappelijke uitdagingen waar de groene sector voor staat. Met toegepast onderzoek en praktijkgerichte oplossingen draagt HAS Hogeschool bij aan de wereldwijde transitie in de agro, food en leefomgeving. Met zijn ervaring in corporate Research & Development kan Reggy hier een extra boost aan geven”, aldus Hans Huijbers, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Daadkrachtig boegbeeld

Ook Liz Chermin, huidig waarnemend voorzitter College van Bestuur, is verheugd met de komst van Reggy: “Vanuit zijn jarenlange band met de sector vormt hij een daadkrachtig boegbeeld voor onze groene hogeschool. Iemand met een groot netwerk en een innovatieve blik die de HAS met het (inter)nationale speelveld verder zal verbinden.”

Wereldwijde voedselvoorziening

Reggy was eerder werkzaam bij FrieslandCampina als R&D Director Research & Technology en bij Unilever in diverse leiderschapsposities binnen de R&D-organisatie. Zijn werk was altijd gericht op het streven naar een wereldwijde voorziening van gezonde, smakelijke (en betaalbare) voeding met aandacht voor een duurzame en natuurinclusieve keten. Hij studeerde Voeding van de Mens in Wageningen. Van 1991 tot 1995 was hij werkzaam als onderzoeker bij Wageningen University, waar hij promoveerde op onderzoek naar de voedselconsumptie van ouderen in Europa, met specifieke focus op de vitaminevoorziening.

 

Meer weten over de organisatie HAS Hogeschool?

Organisatiestructuur HAS Hogeschool