1. Home
 2. Meer HAS
 3. Nieuws
 4. Pien, Alex, Kim en Annabel vallen in de prijzen bij de Kick Start Show!

Pien, Alex, Kim en Annabel vallen in de prijzen bij de Kick Start Show!

De Kick Start Show, een wedstrijd voor opkomende foodprofessionals, bood op donderdag 7 maart jonge ondernemers en studenten de kans om hun innovatieve producten en concepten in 4 minuten te presenteren aan een panel van vier deskundigen.

KickStartShow2024

De tweede prijs werd toegekend aan de HAS-studenten Pien Verbeek, Alex Rosca en Kim de Zoete van Gembites, voor hun inventieve borrelsnack vervaardigd van veldbonen. Het panel prees hun ondernemersgeest en het vermogen om van het restproduct veldbonen een lekkernij te maken. Gembites werd beloond met een geldbedrag van €1500,- en 1,5 uur persoonlijke mentor sessie met de deskundigen.

De aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Toegepaste Biologie-studente Annabel Romijn, voor haar inzet om het microbiële eiwit toegankelijk te maken voor humane consumptie. Hoewel haar product nog goedkeuring behoeft, erkende het panel de potentie ervan voor de toekomst.

De hoofdprijs was voor MamasChai, een ready-to-drink masala chai, geïnitieerd door de Haarlemse ondernemer Leonie Ruhe. De derde prijs ging naar Beet Great, een initiatief van Niels en Melanie Niemeijer, die met succes bietensap toegankelijk hebben gemaakt voor een breed publiek.

De andere deelnemers waren Dirk Schnellen met Lazipop; Bor Romers met Pluk Proef Praat; Nienke Kwakkenbos, Bregje Geers & Roel Mastbroek met Graseiwit, de nieuwe plantaardige eiwitbron en Ernest Mistiaen met Bojo Craft Soda.

De Kick Start Show is een initiatief van De Week van Ons Eten.

Het event vond plaats bij HAS green academy. Het panel bestond uit Ilse Harmelink van Flynth, Mijke Horneman van AgriFood Capital, Cees Deen van Vegetables by Bayer en Jurian Simons van Albert Heijn.

Sustainable Development Goals

 • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
 • Sustainable Development Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
 • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
 • Sustainable Development Goal 8: Eerlijk werk en economische groei
 • Sustainable Development Goal 11: Duurzame steden en gemeenschappen
 • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
 • Sustainable Development Goal 13: Klimaatactie
 • Sustainable Development Goal 14: Leven in het water
 • Sustainable Development Goal 15: Leven op het land
 • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken