1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. OPLEIDINGEN GOLF EN GROEN IN SEPTEMBER WEER VAN START

Opleidingen golf en groen in september weer van start

Op 21 en 23 september start HAS Hogeschool weer met de cursussen Expert Natuurgras, Hoofdgreenkeeper en Assistent Hoofdgreenkeeper. Cursusleider Sjaak Groen is vanaf de start in 2002 de drijvende kracht achter deze opleidingen. Na deze editie gaat hij met pensioen.

Aan golfbaanonderhoud worden steeds hogere eisen gesteld o.a. de zorg voor een vitale bodem en ecologisch beheer worden steeds belangrijker. Dat vraagt om professionals die weten wat er speelt én hoe ze dit moeten doorvoeren in hun werk samen met de collega’s. 

Eindelijk weer fysiek bijeen komen

Cursusleider Sjaak Groen is enthousiast: “Zeker na alle coronabeperkingen van de afgelopen maanden, kijken we er enorm naar uit om in september weer van start te gaan. De opleidingen zijn heel interactief, dus mooi dat we weer fysiek bijeen kunnen komen. De praktijklessen worden afgewisseld door lessen van interessante gastsprekers. Voor mij als cursusleider wordt dit een extra speciale editie, want het is mijn laatste. Na komend schooljaar ga ik met pensioen en verlaat ik de HAS Hogeschool.” Sjaak is sinds de start van de opleidingen in 2002 altijd nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitvoering.

Erkend diploma

Cursisten ronden de cursus af binnen een periode van ca. vijf maanden. Bij het succesvol afsluiten van de opleiding ontvangen ze hun diploma, dat officieel erkend is door de Nederlandse Greenkeepers Associatie, de Nederlandse Golf Federatie en de Nederlandse Vereniging voor Golfaccommodaties.

 “Bij de HAS leerde ik de basis waarmee ik nu met passie mijn functie als Hoofdgreenkeeper kan uitoefenen,” aldus een trotse Jannes Landkroon, die nu voorzitter is van de NGA en Hoofdgreenkeeper bij Amelisweerd.

Expert natuurgras

De opleiding Expert natuurgras is ontwikkeld voor professionals die hun kennis willen verdiepen over gras, bodem, water, groei, bemesting en onderhoud. In de opleiding passeren allerlei praktijksituaties de revue aan de hand van opdrachten. Bekijk ook de ervaring van cursist Nico van Eerden, die wij onlangs interviewden over het afronden van de opleiding. 

Meer over golf en groen cursussen