1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Nederland 2e op ranglijst buitenlandse studiebestemming in Europa

Nederland 2e op ranglijst buitenlandse studiebestemming in Europa

Nederland is 2e geworden op de ranglijst buitenlands studieland in Europa en 7e ter wereld, volgens de nieuwe ranglijst die door het zoekportaal voor hoger onderwijs, educations.com, is vrijgegeven.

“Veel internationale studenten kiezen ervoor hier te komen studeren en het land beschikt over een diverse internationale gemeenschap, ” staat in het rapport. De ranglijst van 2019 is gebaseerd op een enquête onder meer dan 20.000 studenten vanuit de hele wereld, die hun prioriteiten en verontrusting hebben geuit bij het kiezen van waar in het buitenland te gaan studeren. De belangrijkste factoren die studenten aangaven werden als een kwantitatieve standaard gebruikt en data van verschillende externe rapportages werden gebruikt om 61 landen scores toe te kennen en te rangschikken.

Onderwijskwaliteit en carrièredoelstellingen

Nederland scoorde indrukwekkend hoog op het gebied van zowel onderwijskwaliteit (3e plaats in Europa) als ook carrièredoelstellingen (4e plaats). Met nadruk op een interactieve en student gerichte onderwijsstijl, als ook op een diverse internationale gemeenschap is Nederland een zeer populaire plaats, niet alleen om te gaan studeren maar ook om er na het afstuderen te blijven. Dit komt hoofdzakelijk omdat de Nederlandse regering internationaal talent wil behouden, met de mogelijkheid om bij het afstuderen een verblijfsvergunning voor een jaar aan te vragen. Nederland is een voor de hand liggende keuze, wanneer je een bestemming zoekt om te studeren en om daar een beroepsloopbaan op te bouwen.

Studeren aan HAS Hogeschool

Bij HAS Hogeschool bieden we opleidingen aan op het gebied van agro, food en leefomgeving en dat in een land dat voorloper is op het gebied van agro en food. Deze sector is de grootste economische sector in Nederland en levert een bijdrage van bijna 10% aan de Nederlandse economie en werkgelegenheid. We zijn de nummer 1 in agrofood-innovatie en wereldwijd de tweede agrarische exporteur. Met 9 miljard monden te voeden in 2050, heeft Nederland daarom een belangrijke rol te spelen in de wereldwijde voedselvoorziening. Kies je voor een opleiding aan HAS Hogeschool in Nederland, dan heb je beste kans om verschil te maken en bij te dragen aan een betere wereld.

Over educations.com

Educations.com maakt deel uit van EMG - Educations Media Group, de leider in onderwijsmarketing in Noord-Europa. Gevestigd in Stockholm, Zweden, bereikt EMG studenten wereldwijd door haar toonaangevende online-diensten, breed scala aan mediapartners, drukwerk, schoolbezoeken en onderwijsbeurzen.

Zie hier de volledige wereldwijde ranglijst
Lees meer over studeren in Nederland
Bekijk de opleidingen van HAS Hogeschool