1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Marieke Schouten, Limgroup, Melkveebedrijf Custers-Keursten en LLTB winnen HAS Awards 2019

Marieke Schouten, Limgroup, Melkveebedrijf Custers-Keursten en LLTB winnen HAS Awards 2019

Voor de 8e keer werd op 20 juni bij HAS Hogeschool het jaarlijkse HAS Year Event gehouden mét de uitreiking van de HAS Awards in 4 categorieën: Jong & Ondernemend, Duurzame samenwerking Non-profit, MKB en Grootbedrijf. De winnaars zijn respectievelijk Marieke Schouten, de Limgroup, Melkveebedrijf Custers-Keursten en de LLTB.

De uitreiking werd omlijst door een kennisexpositie van afstudeeropdrachten van studenten van HAS Hogeschool. Het HAS Year Event stond dit jaar in het teken van de Sustainable Development Goals van de VN die HAS Hogeschool als richtlijn gebruikt bij het doen van onderzoek en het ontwikkelen van kennis. Lector Frederike Praasterink ging hierop in samen met Annemarie Rakhorst, oprichter en eigenaar van het platform Duurzaamheid.nl. Ruim 300 studenten, medewerkers en externe relaties van HAS Hogeschool bezochten het event.

Op de foto v.l.n.r Marieke Schouten (via Skype), docent Marc Pruijssers (stand-in voor Marieke Schouten die momenteel in Costa Rica op stage is), Leon Faassen (LLTB), Jaap Vromans (Limgroup), en Jacqueline en Harold Custers-Keursten (melkveebedrijf Custers-Keursten).

Winnaar categorie Jong & Ondernemend: Marieke Schouten

Marieke Schouten is derdejaars studente Food Innovation. Zij is nog niet eens afgestudeerd, maar heeft toch al maar liefst 4 bedrijven. Als eerste heeft zij een eigen mediabedrijf: Mariekes Media. Met World Wide Food Story bouwt zij aan een wereldwijd netwerk van food-journalisten waarmee ze over enkele jaren duurzaamheidsprojecten hoopt op te zetten. Local Minds is een initiatief waarin zij samenwerkt met de Rabobank om jonge ondernemers in leeglopende regio’s te houden. En tot slot Het sterke reddertje. Voor dat bedrijf heeft zij een subsidieaanvraag ingediend waar als alles goed gaat een betaalde afstudeeropdracht voor HAS-studenten uit rolt. Nu al een topondernemer dus.

Winnaar categorie Duurzame Samenwerking MKB: melkveebedrijf Custers-Keursten

Harold en Jacqueline Custers-Keursten zijn ondernemende agrarisch ondernemers. Ze hebben onlangs geïnvesteerd in een productie en verwerkingsruimte voor zuivel en hebben recent hun eerste business to consumer-product op de markt gebracht: rijstpap. Bij dergelijke ontwikkelingen werken ze graag samen met HAS Hogeschool via onderwijsprojecten bij verschillende opleidingen op onze vestiging in Venlo zoals Food Innovation en Bedrijfskunde en agri-foodbusiness. Ook bieden ze stages en excursies én zijn ze momenteel samen met de LIOF en Vereniging Innovatief Platteland onderdeel van een betaalde afstudeeropdracht.

Winnaar Categorie Duurzame Samenwerking Grootbedrijf: De Limgroep

De Limgroup investeert al enkele jaren in de ontwikkeling van de opleiding Toegepaste Biologie op onze vestiging in Venlo. Ze begeleiden elk studiejaar één of meerdere stagiaires en doen dit zeer intensief. Ook zijn ze altijd bereid mee te werken aan excursies en gastcolleges. Daarnaast vinden ze het ook fijn om mee te denken over ontwikkelingen binnen de sector en hoe deze in te bouwen in het curriculum.

Winnaar Categorie Duurzame Samenwerking Non-profit: LLTB

LLTB is partner van het eerste uur van HAS Hogeschool in Venlo. Hun speerpunten sluiten naadloos aan bij die van de HAS. Het ledennetwerk van de LLTB biedt veel samenwerkingsmogelijkheden, in de vorm van excursies, stages en projecten. Daarnaast is de LLTB een van de financiers van het lectoraat Gezonde plant op een duurzame en vitale bodem en zijn ze mede-initiatiefnemer van het afstudeerevent GROW in Villa Flora in Venlo waar HAS Hogeschool ook aanwezig was met 60 studenten.