1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Incompany Procestechnologie voor NIRAS Nederland

Incompany Procestechnologie voor NIRAS Nederland

NIRAS Nederland is een engineeringsbureau in de voedingsmiddelenindustrie. De medewerkers excelleren in process en packaging engineering, project management en building projecten op lokaal niveau, en wereldwijd. Het bedrijf is toonaangevend in het leveren van duurzame oplossingen, digital design services en hygiënisch ontwerp. Ondanks al veel kennis in huis te hebben, koos het bedrijf ervoor om een Incompany traject Procestechnologie in de voedingsmiddelenindustrie te volgen bij HAS green academy.

Centraal georganiseerd

NIRAS Nederland speelde al langer met het idee om centraal een cursus aan te bieden. Vanuit verschillende disciplines kregen leidinggevenden de afgelopen jaren de vraag of er externe opleidingen of trainingen gevolgd konden worden. Dit leidde tot het idee om dit centraal in te spelen op deze behoefte.

Het programma dat de HAS voor NIRAS heeft samengesteld, bestond uit modules die apart van elkaar te volgen waren. Dat maakte de deelname laagdrempelig en zorgde ervoor dat er per module enkel gemotiveerde cursisten aanhaakten.

‘Het is waardevol om met andere collega’s kennis uit te wisselen, te leren van externen én van elkaar. Door steeds een nieuw onderwerp te behandelen, gebeurt dit op een goede en gestructureerde wijze.’
Medewerker NIRAS Nederland

Programma op basis van behoeften

Met 11 modules variërend van conserveren, diepvriezen en indampen tot warmteleer, mechanisch scheiden en innovatieve technieken, was er voor iedere professional ruime keuze in herkenbare onderwerpen. De modules zijn afgestemd op de in de praktijkvoorkomende processtappen.

De cursus verliep van maart tot en met november, rekening houdend met de zomervakantie. Een prettige reeks waarbij vorige sessies niet snel verwaterden, maar waarbij men ook niet iedere week gebonden was.

‘Een cursusdag startte rond 4 uur en eindigde vaak rond half 8, 8 uur. Tussentijds aten we met zijn allen. Dit was een fijne opzet omdat je niet te veel van je tijd op projecten kwijt was en omdat het informele moment met collega’s ook gelegenheid gaf bij te praten over verschillende onderwerpen.’ – medewerker NIRAS Nederland.

De samenwerking met HAS green academy verliep soepel. De communicatie was duidelijk en het was geruststellend om tijdens de voorbereiding helderheid te hebben over wederzijdse verwachtingen. Omdat dit programma centraal voor NIRAS werd aangeboden, sloot het inhoudelijk niveau van de cursus beter aan op leervragen van de ene medewerker dan die van de ander. De meer ervaren engineers zouden wellicht baat hebben gehad bij wat meer uitdaging. Toch was het waardevol om binnen de groep per module weer een zekere basislijn qua kennis te verkrijgen.

‘Als Project Manager heb ik geen Procestechologie-achtergrond. Voor mij was het goed om te weten welke informatie er nodig is voor bepaalde technieken. Dit is handig om mee te nemen in de praktijk.’
Medewerker NIRAS Nederland

Kennis, samenwerking en professionaliteit

Het externe karakter van de cursus, met een docent voor de groep, zorgde voor een mate van focus en urgentie. Bovendien hebben medewerkers zich van tevoren ingeschreven voor specifieke interessegebieden, wat heeft bijgedragen aan de effectiviteit van de trainingen.

Met het Incompany traject van de HAS heeft NIRAS Nederland niet alleen een platform gecreëerd om kennis te stroomlijnen, maar ook om de samenwerking en professionaliteit binnen het team te versterken. In samenwerking met HAS green academy is er een waardevolle ervaring geboden die niet alleen de individuele groei bevordert, maar ook bijdraagt aan de algehele expertise van het bedrijf.

Ook interesse in een incompany training? Neem contact op