1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. In memoriam: directeur Frans van Leijden

In memoriam: directeur Frans van Leijden

Op vrijdagavond 10 januari ontvingen we het niet te bevatten bericht dat directeur Frans van Leijden is overleden. Frans is 57 jaar geworden.

Frans heeft bijna 30 jaar met veel energie en passie op HAS Hogeschool gewerkt. Zijn grote betrokkenheid bij de HAS, zijn collega's en alle nieuwe ontwikkelingen zullen in onze herinnering verankerd blijven. Zijn bevlogenheid waarmee hij als directeur onze vestiging in Venlo heeft opgezet was enorm. De veelheid aan relaties met bedrijven juist ook vanuit die vestiging is tekenend voor Frans’ beeld van een hogeschool: gericht op de praktijk. Met hetzelfde enthousiasme was Frans net gestart met zijn nieuwe opdracht als directeur new business development. We verliezen met Frans een gedreven en innovatieve collega, een HAS’er in hart en nieren.

We wensen zijn vrouw Yvonne en hun kinderen Cas en Hannah, verdere familie, kennissen, relaties en collega’s veel sterkte met dit onverwachte en onvoorstelbare verlies.

Frans van Leijden Award

Om Frans te eren reiken wij vanaf nu jaarlijks de Frans van Leijden Award uit aan een HAS-student die zich onderscheidt door durf, vindingrijkheid, ondernemerschap en pioniersgeest, eigenschappen die Frans zo typeerden. We hopen dat de Frans van Leijden Award een blijvende bron van inspiratie zal zijn voor zowel medewerkers als studenten van HAS Hogeschool.