1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS-studenten winnen 2e prijs Food Innovation Bachelor’s Award 2019

HAS-studenten winnen 2e prijs Food Innovation Bachelor’s Award 2019

De studenten Margriet, Roel, Laury en Lisa ontwikkelden een keuzemenu, waarbij een klant kiest voor een wafel verrijkt met 195 gram groenten, 21 gram eiwitten, 12 gram vezels en 420 kcal.

Studenten van de opleiding Food Innovation aan HAS Hogeschool hebben de 2e prijs voor de Food Innovation Bachelor’s Award (FIBA) 2019 van het Voedingscentrum gewonnen met hun product ‘Pizza in je Waffle’, een gezonde en lekkere lunch voor de foodservice. De studenten, Margriet Schouten, Roel Vink, Laury Schrijnemaekers en Lisa Dorsman ontwikkelden een keuzemenu, waarbij een klant kiest voor een wafel verrijkt met 195 gram groenten, 21 gram eiwitten, 12 gram vezels en 420 kcal.

HAS Hogeschool winnaar 2018

Met het winnen van de 2e prijs treden de studenten (bijna) in de voetsporen van Chantal van der Noordt, die er vorig jaar met de Bachelor Award vandoor ging.

Uitreiking 

De award werd 13 juni in Nieuwspoort in Den Haag uitgereikt door Charles Wijnker, directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Ook was er een debat met verschillende Kamerleden over gezonde voeding.

Food Innovation Bachelor's Award

De Food Innovation Bachelor’s Award is een initiatief van het Voedingscentrum en werd voor de 15e keer georganiseerd voor studenten van alle voedingsgerelateerde hbo- en wo-opleidingen. Het Voedingscentrum vindt het belangrijk om studenten al tijdens hun opleiding te stimuleren en enthousiasmeren. Toekomstige foodprofessionals kunnen met hun producten een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonder en duurzamer eetpatroon van consumenten.