1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS Hogeschool volgens Keuzegids 2e beste middelgrote hogeschool Nederland

HAS Hogeschool volgens Keuzegids 2e beste middelgrote hogeschool Nederland

HAS Hogeschool is in de Keuzegids Hbo 2018 net als vorig jaar uitgeroepen tot 2e beste middelgrote hogeschool van Nederland als het gaat om studenttevredenheid en onderwijskwaliteit. Deze belangrijke jaarlijkse ranking helpt studenten bij het maken van hun studiekeuze. HAS Hogeschool heeft dit jaar een totaalscore van 73 punten en stijgt daarmee ten opzichte van vorig jaar. Toen was de totaalscore 70,5 punten.

Topopleidingen

De opleidingen die meer dan 75 punten behalen, krijgen het kwaliteitszegel van topopleiding. Dit geldt bij HAS Hogeschool in Den Bosch dit jaar voor 4 van de 10 opleidingen, waarbij Toegepaste Biologie als beste uit de bus komt. De vestiging in Venlo biedt 3 opleidingen aan die alle drie boven de 75 punten scoren.

Vestiging Den Bosch

  • Toegepaste Biologie: 84 punten
  • Voedingsmiddelentechnologie: 82 punten
  • Bedrijfskunde en agri-foodbusiness: 80 punten
  • Geo Media & Design: 80 punten

Vestiging Venlo

  • Bedrijfskunde en agri-foodbusiness: 78 punten
  • Toegepaste Biologie: 76 punten
  • Food Innovation: 76 punten

Bezoek voor meer informatie over de HBO Keuzegids de website.

Onderzoek 'Beste Studies 2017' van Elsevier

Ook het onderzoek 'Beste Studies 2017' van Elsevier kwam deze week uit. In dit onderzoek valt HAS Hogeschool in de categorie ‘Specialistische hogescholen’ en staat op de 2e plek, net achter de NHTV. De ranglijst van Elsevier is gebaseerd op één vraag uit de Nationale Studenten Enquete: hoe tevreden ben je over je opleiding in het algemeen? Opleidingen konden een positieve, gemiddelde of negatieve beoordeling krijgen. Van de 10 opleidingen bij HAS Hogeschool kregen er 6 een positieve beoordeling en 4 een gemiddelde beoordeling.

Werken volgens het unieke HAS-concept

Dick Pouwels, voorzitter van het College van Bestuur van HAS Hogeschool, reageert verheugd op de uitslag van de onderzoeken: “Dit resultaat is een bevestiging van dat wat studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven bij de HAS doen met elkaar bijzonder is. Wij zijn een tophogeschool: niet alleen in het opleiden van jonge mensen, maar ook in het samenwerken met voorlopers uit een sector die ertoe doet. Dit vormt de basis voor ons unieke HAS-concept waarin studenten zich het beste ontwikkelen: het mét bedrijven continu werken aan innovatieve praktijkgerichte oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen. Daarnaast hebben we als tophogeschool een duidelijke ambitie gedefinieerd als het gaat om waardering van studenten. Met deze beoordeling zetten we weer een stap vooruit en daar zijn we blij mee.”

Studentenaantallen 2017-2018

Logisch gevolg is dat het met de studentenaantallen van HAS Hogeschool ook goed gaat. Qua instroom zijn we net als de afgelopen jaren gestegen: 1226 nieuwe studenten ten opzichte van 1156 nieuwe studenten in 2016. De opleiding Toegepaste Biologie in Den Bosch is naast de best gewaardeerde ook de populairste opleiding: de instroom is dit jaar 223 ten opzichte van 187 vorig jaar.