1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS Hogeschool start nieuwe cursus over insectenproductie voor food en feed

HAS Hogeschool start nieuwe cursus over insectenproductie voor food en feed

HAS Hogeschool start in mei 2017 met een gloednieuwe cursus over insectenproductie voor food en feed. De cursus wordt zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven. Voor zowel de Nederlandstalige als Engelstalige versie kun je je nog inschrijven.

Sinds 2012 actief als insectenexpertisecentrum

HAS Hogeschool is sinds 2012 als theoretisch en praktisch expertisecentrum actief op het gebied van insectenproductie. Inmiddels zijn er 22 projecten uitgevoerd en heeft de HAS in samenwerking met NGN en de WUR een aantal succesvolle trendcolleges ‘Kennismaking met de insectenketen’ gegeven. De nieuwe cursus werd ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wens vanuit het bedrijfsleven, vele deelnemers en andere geïnteresseerden.

Praktische insteek

In de cursus leren cursisten alles over de kweek van verschillende soorten insecten en hun specifieke kweekomstandigheden. Hoe moet ik insecten huisvesten? Wat zijn de beste condities om ze te kweken? Wat zijn de randvoorwaarden om insecten te gaan kweken en wat zijn de kosten? Zo maar een greep uit vragen die spelen op het moment dat een ondernemer zich gaat oriënteren op de instectenkweek of er al een start mee wil maken. In de cursus gaan cursisten praktisch aan de slag met de aspecten die nodig zijn bij het kweken van verschillende soorten insecten voor food en feed en bij het opzetten van een (commerciële) insectenkwekerij.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in of wil starten met insectenkweek. Daarnaast is de cursus ook bij uitstek geschikt voor iedereen die werkzaam is in de dienstverlening aan de sector.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten over de onderwerpen die in de cursus aan bod komen of aanmelden? Bekijk het hier!

Trendcolleges

Regelmatig worden er ook Trendcolleges “Kennismaking met de insectenketen” gegeven.