1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS Hogeschool houdt voor het eerst een Online Open Day

HAS Hogeschool houdt voor het eerst een Online Open Day

HAS Hogeschool houdt jaarlijks meerdere open dagen en dit jaar komt daar voor het eerst een Online Open Day bij: op 3 december om 12.00 uur. Deze online open dag is Engelstalig en richt zich vooral op internationale studenten.

Tijdens het programma, dat live wordt gestreamd via YouTube en Facebook, gaan docenten en studenten niet alleen in op de Engelstalige onderwijsprogramma’s, maar ook op hoe het is om aan HAS Hogeschool en natuurlijk Nederland te studeren.

Internationale studenten bereiken

Het is voor HAS Hogeschool nieuw dat we een aparte Online Open Day houden”, stelt Rutger van der Aker, student recruitment officer bij HAS Hogeschool. “Het is niet altijd even makkelijk om internationale studenten te bereiken. Een Online Open Day is een mooie nieuwe manier om toch met ze in contact te komen. Daarnaast is het voor de onderwijsinstelling heel belangrijk dat potentiële internationale studenten iets kunnen ervaren van de unieke sfeer bij HAS Hogeschool. Omdat het voor internationale studenten relatief lastig is om een gewone open dag te bezoeken, is deze Online Open Day een uitkomst.”

Rondetafelgesprek

De Online Open Day duurt 1,5 uur. De basis is een rondetafelgesprek geleid door Marnix Wolters, docent bij International Food & Agribusiness. Hij spreekt met zowel docenten als huidige internationale studenten over de Engelstalige onderwijsprogramma’s: naast International Food & Agribusiness zijn dit er nog twee: Horticulture & Business Management en Business Management in Agriculture & Food. Het gaat niet alleen over de inhoud van het curriculum, de kwaliteit van onderwijs en baankansen. Ook laten we zien wat voor HAS Hogeschool belangrijk is: persoonlijk contact, betrokken docenten en studenten én een sterke link met het werkveld.

Studentenleven laten zien

Zowel op de vestiging in Den Bosch als Venlo staan ‘reporters’ paraat die het gebouw doorgaan om de deelnemers letterlijk een kijkje te geven in de dagelijkse onderwijspraktijk. Er zitten tevens items in het programma over het studentenleven in beide steden. Studenten  vertellen over de verschillen tussen Nederland en ‘thuis’. Omdat het programma live gestreamd wordt, kunnen deelnemers meteen vragen stellen. Ook is het programma in delen terug te kijken.

Vooral Europa

Officieel richt HAS Hogeschool zich met de Online Open Day op de hele wereld, maar volgens Rutger zullen vooral potentiële studenten uit Europese landen deelnemen. Internationalisering staat bij HAS Hogeschool hoog is het vaandel onder meer via verplichte buitenlandse stages, Engelstalige voltijdstudies en internationale minors. Reden hiervoor is de internationale markt waar de agrofoodsector in opereert. Op dit moment studeren aan HAS Hogeschool 140 internationale studenten uit allerlei landen.

Bekijk hier de online open day: www.hasuniversity.nl/online-open-day