1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS green academy en Wonen Limburg gaan partnership aan

HAS green academy en Wonen Limburg gaan partnership aan

HAS green academy en Wonen Limburg erkennen dat een samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven bijdraagt aan de kwaliteit van het hoger onderwijs. Op 21 november tekenden Karin Zelissen, manager P&O van Wonen Limburg en Marc Pruijssers, vestigingsdirecteur HAS Venlo, een overeenkomst om intensief met elkaar te gaan samenwerken voor onbepaalde tijd.

Publicatiedatum
22-11-2022

Waarom een partnership?

“Binnen de HAS green academy werken studenten, lectoren, docentonderzoekers, docenten en professionals uit het werkveld samen binnen allerlei soorten projecten in de domeinen agro, food en leefomgeving." aldus HAS vestigingsdirecteur Marc Pruijssers. Karin Zelissen, manager P&O vult aan: "In onze kennismaatschappij is het uitwisselen van kennis essentieel; ook in ons werkveld van de leefomgeving. We hebben graag jonge mensen om ons heen. Met hun verfrissende kijk hebben ze vaak verrassende ideeën. En als we ons dan over een paar jaar ook nog studenten als werknemer mogen verwelkomen, is dat mooi meegenomen.”

Een goede aansluiting bij het werkveld staat bij ons voorop. Daarom is de samenwerking gezocht met Wonen Limburg, de grootste woningcorporatie in de provincie Limburg.

Concrete afspraken

De eerste stappen in de samenwerking worden gezet. Op woensdag 23 november maakt een groepje studenten kennis met Wonen Limburg middels een rondleiding door het Wonen Limburg Huis, waar duurzaam werken in een energie neutrale omgeving wordt gerealiseerd. Dit bedrijfsbezoek wordt jaarlijks gepland. Daarnaast vindt er elk studiejaar een voorlichting plaats over een voor HAS green academy gerelateerd thema en een vraag om advisering aan eerste- of tweedejaars studenten over een opgave die bij Wonen Limburg speelt. En last maar zeker niet least biedt Wonen Limburg stageplekken voor studenten aan. Met en zonder onderzoeksopdrachten.