1. Home
 2. Meer HAS
 3. Nieuws
 4. HAS Docent van het Jaar 2024

Jan Buwalda verkozen tot HAS Docent van het Jaar 2024

Jan Buwalda, een echte HAS’ser die over de grenzen van opleidingen heen denkt en actief betrokken is, is met trots bekroond tot HAS Docent van het Jaar 2024. Zijn buitengewone bijdrage aan het hoger onderwijs en zijn vermogen om studenten te inspireren, maken hem niet alleen een lokale held maar ook een waardige kandidaat voor de landelijke Docent van het Jaar verkiezing georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Op de foto: links Jan Buwalda, rechts Reggy van der Wielen (voorzitter College van Bestuur)

Jan, docent bij de opleiding Tuin- en akkerbouw en bekend om zijn expertise op het gebied van bodem, gaat verder dan het traditionele lesgeven. Hij is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van minors (zoals 'Eiwit Transitie') en cursussen (zoals 'Bodem Coach’). Zijn betrokkenheid bij diverse programma's illustreert zijn vermogen om over de grenzen van disciplines heen te denken en een brug te slaan tussen verschillende vakgebieden.  

Praktijkgericht

Wat Jan extra bijzonder maakt, is zijn passie voor praktijkgericht onderwijs. Hij brengt de praktijk graag de les in door onder andere gebruik te maken van zelfgemaakte video's, waardoor ervaringen tastbaar worden voor studenten. Zijn interactieve aanpak draagt bij aan een levendige leeromgeving en versterkt de verbinding tussen theorie en praktijk. 

Publicatiedatum
05-02-2024
“Studenten hebben heel veel redenen aangedragen waarom ze Jan enorm waarderen. Eén daarvan is de goede en aansprekende manier waarop hij zijn kennis weet over te brengen”
Susan van Dijk

Nominatie voor de Landelijke verkiezing Docent van het jaar

Na verkozen te zijn tot HAS docent van het jaar is Jan vervolgens voorgedragen voor de landelijke verkiezing tot Docent van het jaar. Deze verkiezing, georganiseerd door ISO, biedt een platform om inspirerend en hoogwaardig docentschap in het hoger onderwijs te vieren.

De uitslag van de landelijke Docent van het Jaar verkiezing wordt verwacht tijdens een feestelijke ceremonie later dit jaar. Het succes van Jan Buwalda in de HAS Docent van het Jaar verkiezing is een krachtige indicator van zijn potentieel om ook op nationaal niveau te schitteren. 

Sustainable Development Goals

 • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
 • Sustainable Development Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
 • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
 • Sustainable Development Goal 8: Eerlijk werk en economische groei
 • Sustainable Development Goal 11: Duurzame steden en gemeenschappen
 • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
 • Sustainable Development Goal 13: Klimaatactie
 • Sustainable Development Goal 14: Leven in het water
 • Sustainable Development Goal 15: Leven op het land
 • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken