1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS Bloeiend laat studenten en ondernemers opbloeien!

HAS Bloeiend laat studenten en ondernemers opbloeien!

Op donderdag 18 juni 2020 vond de derde editie van het eindevenement voor afstuderende student-ondernemers van HAS Hogeschool plaats. Tijdens het evenement staan de student-ondernemers met hun onderneming centraal en presenteren ze zich aan hun netwerk, vrienden en familie. In tegenstelling tot andere jaren, vond dit evenement vanwege corona online plaats.

Via een livestream op YouTube werden bezoekers en genodigden ontvangen door de dagvoorzitters en student-ondernemers Manon Verrijdt en Cyro Mengelers. De technische kant werd door Kees van Duinhoven en Alon Israeli verzorgd, zij maken deel uit van het ondernemers-afstudeertraject en zijn met hun bedrijf actief in film, video en techniek.

Totstandkoming ondernemingen

De dagvoorzitters namen de kijkers mee in de ervaringen, projecten en producten van de student-ondernemers. Zij kondigden onder andere de bedrijfsvideo’s aan van de student-ondernemers en hielden een aantal inspirerende interviews een aantal van deze student-ondernemers. Zo werd er licht geschenen op de totstandkoming van de ondernemingen en de valkuilen en successen die student-ondernemers daarbij hebben ervaren.

Goodiebox

Gemiddeld trok het evenement 125 kijkers gedurende de livestream en de gepubliceerde uitzending is ondertussen al meer dan 700 keer teruggekeken. Om de kijkers te verbinden met de live uitzending, hebben enkele gegadigden een goodiebox ontvangen. Deze goodiebox bevatte verschillende producten en promotiematerialen van de student-ondernemers, alsook een boekje waarin de student-ondernemers zichzelf en hun onderneming voorstellen. Dit boekje is door Loraine Elemans, één van de student-ondernemers ontworpen.

Organisatie

De organisatie van het evenement werd door student-ondernemers uitgevoerd onder leiding van student-ondernemer Sanne de Heij en docent Mary van Hoek-Hendriks. De gehele voorbereiding en uitvoering werd hiermee een ondernemende, vruchtbare en heel plezierige productie van ons allemaal. Dit plezier is terug te zien in de uitzending én in het boekje.

Terugkijken?

Zowel de uitzending alsook het boekje is online beschikbaar. Mocht je je alsnog willen laten inspireren door de student-ondernemers, dan kun je de uitzending terugkijken via deze link

Boekje ontvangen?

Als je graag het boekje wil ontvangen, dan kun je een exemplaar bestellen. Dit kan door contact op te nemen met Mary van Hoek-Hendriks voor een fysiek boekje (beperkte oplage, m.vanhoek@has.nl) of online door te bladeren