1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Dutch Masters 2019: Camarillo Oko wint eerste Dutch Masters Innovation Award

Dutch Masters 2019: Camarillo Oko wint eerste Dutch Masters Innovation Award

Na een spannende strijd is tijdens op 15 maart tijdens de Dutch Masters 2019 de Dutch Masters Innovation Award uitgereikt aan Camarillo Oko. De jury roemde de beleving die deze innovatie aan de sport kan toevoegen. De innovatie is in staat om allerlei aspecten van een sprong in kaart te brengen en deze informatie maakt de hippische sport beter te volgen voor niet-kenners.

Partijen bij elkaar brengen

De Hippische Innovatie Award is onderdeel van het Dutch Masters Innovation Seminar, een initiatief van HAS Hogeschool, Ondernemerslift+ en The Dutch Masters. Deze toonaangevende organisaties hebben de handen ineen geslagen om hippische ondernemers, studenten, experts, bedrijven en paardensporters bij elkaar te brengen en de ontwikkeling en omarming van nieuwe producten en diensten te versnellen.

Spannende pitchronde

Tijdens het Dutch Masters Innovation Seminar zijn de drie meest belovende startende hippische innovaties de strijd met elkaar aangegaan om de Dutch Masters Innovation Award te bemachtigen. Tijdens een spannende pitchronde lukte het Rikkert Koppes om met zijn innovatie de jury voor zich te winnen. Naast de award ontving deze innovatie ook een geldbedrag van €5.000,- en een golden ticket voor toegang tot het acceleratieprogramma van Ondernemerslift+. Hiermee krijgt Camarillo Oko een kickstart voor een succesvolle toekomst.

Wereld van innovatie

Naast de uitreiking van de award werd het publiek tijdens het seminar ondergedompeld in de wereld van innovatie. Huub Dormans, directeur van Ondernemerslift+, belichtte de valkuilen die iedere innovatie tegenkomt. Vervolgens ging Rian Timmers namens HAS Hogeschool in op de noodzaak tot innovatie in de hippische sector. Als sluitstuk van een interessante middag gaf topspreker en futurist Richard van Hooijdonk een prachtige lezing over de impact van nieuwe technologieën op de manier waarop wij werken, leven en ondernemen. De eerste editie van het Dutch Masters Innovation Seminar was daarmee een middag vol inspiratie waarbij de kracht van innovatie binnen de hippische sector voelbaar aanwezig was.