1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Delta Agrifood Business opent Kennisloket voor vragen over agrofood & innovatie

Delta Agrifood Business opent Kennisloket voor vragen over agrofood & innovatie

Delta Agrifood Business (DAB) heeft in samenwerking met Curio, HAS Hogeschool, REWIN en aangesloten bedrijven een Kennisloket geopend. Bedrijven, startups, studenten, medewerkers van onderwijsinstellingen en andere belangstellenden kunnen hier vanaf nu terecht met allerlei vragen gericht op innovatie in de agrofoodsector.

DAB is een open innovatie- en expertisecentrum voor het bedrijfsleven en onderwijs op het gebied van plantbased agrifood. Het centrum focust zich op de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten, gepersonaliseerde voedselontwikkeling (o.a. 3D-printing) en duurzame voedselverpakkingstechnieken en -materialen. DAB zet daarbij sterk in op het verbinden van mbo’ers en hbo’ers verbinden aan de beroepspraktijk. Dit doet het centrum door plaats te bieden aan jonge professionals die onder (bege)leiding van docenten, lectoren, onderzoekers en experts van bedrijven kunnen werken aan state of the art vraagstukken uit de sector.

Specifieke voorzieningen

Onderwijsinstellingen, startups en bedrijven uit de Zuidwestelijke Delta krijgen letterlijk en figuurlijk de ruimte om bij te dragen aan de manier waarop voedsel verbouwd, geteeld en bewerkt wordt. Naast samenwerkings- en netwerkmogelijkheden, biedt de locatie een aantal specifieke voorzieningen zoals kantoor-, project- en vergaderruimtes, laboratoria, klimaatkassen, laboratoriumfaciliteiten en een loods.

Fysieke en digitale toegangspoort

DAB heeft de ambitie om samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen in de agrofoodsector te stimuleren en te faciliteren. Om het realiseren van deze ambitie te ondersteunen hebben de partners van DAB binnen het centrum een Kennisloket ingericht. Het Kennisloket is een fysieke en digitale toegangspoort tot kennis en onderzoekscapaciteit, gevestigd in het pand van DAB in Bergen op Zoom. Partners zoals REWIN koppelen hun netwerk aan het Kennisloket en helpen bij het vinden van oplossingen voor innovatie vraagstukken die via het loket binnenkomen.

Verbindend

“Vanuit het bedrijfsleven is heel nadrukkelijk aangegeven dat er behoefte is aan een kennisloket”, zegt programmamanager Peter Berben hierover. “We willen heel graag de innovaties die in en vanuit Delta Agrifood Business plaatsvinden koppelen aan de wensen en opdrachten van de kennisinstellingen en studenten. Het Kennisloket is voor ons hierbij essentieel.” En Godfried Hijl, Director Development HAS Hogeschool, vult aan: “Met professionals van morgen werken aan de uitdagingen van de professionals van vandaag. Het Kennisloket verbindt!” Het Kennisloket wordt mede mogelijk gemaakt door Regio West-Brabant.

Ben je medewerker, student of cursist bij HAS Hogeschool, en/of ben je professional in de agrofoodsector en heb je een vraag over agrofood & innovatie? Het Kennisloket is te bereiken via info@deltaagrifoodbusiness.nl of 088-2098700. Of kijk op de website van het Delta Agrifood Business.