1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. De Food100: voedselveranderaars van nu, gamechangers van morgen

De Food100: voedselveranderaars van nu, gamechangers van morgen

Mary van Hoek-Hendriks is hogeschooldocent Food Innovation & Start ups aan HAS Hogeschool waar zij zich bezig houdt met het opleiden, coachen en klaarstomen van studenten en studentondernemers als food innovator en/of food ondernemer. Ze is tevens scout voor de Food100, een lijst van gamechangers in de foodsector, en in deze blogpost werpt ze een blik op dit werk.

Voor het 2e jaar op rij vroeg de organisatie van Food100 aan mij of ik scout wilde zijn voor de lijst van voedselveranderaars. Ik zei volmondig ‘ja’. Waarom? In de wereld van eten en drinken is innovatie hard nodig, om bijvoorbeeld consumenten te verleiden tot gezondere, duurzamere, bewustere keuzes in hun eetgedrag en eetpatroon. Innovatie is niet iets wat vanzelf gebeurt, het vergt pioniersgeest, doorzetten, doorpakken, zwemmen tegen de stroom in, anders denken, anders doen, overtuigen, overtuigd zijn, incasseren, herpakken, dromen, durven en doen. Innovatie is ook niet iets wat je in je eentje doet. Teamwork is dreamwork. Zo, alle clichés staan op papier.

Ze verdienen een podium

Waarom zei ik volmondig ja? Ik vind dat outstanding en gamechanging personen met hun vernieuwende ideeën, concepten, initiatieven en/of ondernemingen een podium verdienen. Deze studenten vind je op HAS Hogeschool bij de (internationale) foodopleidingen, bij afstudeerrichtingen richting ondernemerschap en agro-opleidingen. Zij denken anders, doen anders en durven dat te realiseren. Iedere docent kent ze wel, soms zijn ze lastig, ze kleuren buiten de lijntjes, ze zoeken de grenzen op, ze voeren discussie met je, ze gaan – na jouw goedbedoelde advies -toch lekker eigenwijs hun eigen gang: I LOVE THEM!

Lees het hele blogpost