1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Dag van de Duurzame Verpakking 2023

Dag van de Duurzame Verpakking 2023

Hét kennisevent van Oss komt steeds dichterbij. Op 21 juni van 13:00 tot 17:00 vindt de vierde editie van de Dag van de Duurzame Verpakking plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Oss. Enkele hoogtepunten zijn; de interactieve lezingen van inspirerende sprekers, de pitches van talentvolle studenten en een interdisciplinair tafelgesprek met tafelgasten uit de verschillende schakels van de verpakkingsketen. Dit alles in begeleid door dagvoorzitter en moderator: Stijn Kling!

Dag van de duurzame verpakking 2023

Met het thema ALL IN, dat letterlijk ‘alles inbegrepen’ betekent, ligt de focus van het event op de gehele verpakkingsketen. Van de ontwikkeling van een verpakking tot aan de afvalverwerking, want de overtuiging is dat we elkaar nodig hebben om impact te maken en de keten te verduurzamen.

Publicatiedatum
19-04-2023

Het programma

Om 13:00 uur wordt het event geopend door wethouder Frank den Brok. Daarna zal Antien Zuidberg het stokje overnemen. Zij zal ingaan op de resultaten die de afgelopen 2 jaar zijn verkregen tijdens het project ‘Goed Verpakt’. Binnen dit project staat de vraag: 'Welke keuzes leiden tot optimalisatie van de integrale duurzaamheid van product-verpakkingscombinaties in de foodsector?', centraal. Goed Verpakt maakt dit keuzeproces inzichtelijk en helpt bedrijven om tot de duurzaamste product-verpakkingscombinaties te komen.

Vervolgens zullen vier talentvolle studentgroepen van de HAS green academy spreken. Zij hebben de afgelopen maanden aan verschillende verpakking gerelateerde Beroepsopdrachten gewerkt. De uitkomsten zullen zij pitchen op de Dag van de Duurzame Verpakking. Onderwerpen die aan bod komen zijn: greenwashing, wetgeving rondom coatings op karton en innovatieve verpakkingen.

Dan volgt een pauze, waarna het tafelgesprek plaatsvindt. Tafelgasten vanuit de verschillende schakels van de verpakkingsketen schuiven aan en zullen reageren op de prikkelende stellingen. Met trots presenteren wij u de tafelgasten: Michaël Nieuwesteeg (directeur NVC Nederlands Verpakkingscentrum), Taco Kingma (Manager Duurzaam Verpakken bij FNLI), Marian Wagemakers (Chairperson platform Global Goals Oss), Julie de Vaan (Gedragsexpert en mede-eigenaar van Changing Ways), Annelies Clements (Sustainability & Innovation Manager bij Bunl Retail & Industry NL), Alex van Kuilenburg (Business Development Manager bij Milgro) en Roger Loop (directeur NRK Verpakkingen).

Hierna volgt een korte pauze, waarna Margot Meijerink het woord neemt. Tijdens de Dag van de Duurzame Verpakking spreekt Margot over de visuele tool die zij heeft ontworpen voor afvalverwerkingsbedrijf Attero. De tool is een hulpmiddel om de informatiekloof tussen de afval- en verpakkingssector te dichten en daarmee de recycling van verpakkingsafval te verbeteren.

Om 17:00 uur wordt de dag goed afgesloten met een netwerkborrel!

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
  • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken