1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Cursus Zuiveltechnologie start weer in september “Ook experts leren altijd wat nieuws”

Cursus Zuiveltechnologie start weer in september “Ook experts leren altijd wat nieuws”

HAS docenten Gerlinde van Santen en Henk-Jan Meijer zijn al jaren jaar actief voor professionals in de Zuivelsector. Gerlinde als ontwikkelaar en uitvoerder van in company cursussen, Henk-Jan als docent voor de cursus Zuiveltechnologie. In september van dit jaar gaan ze deze cursus voor het eerst samen geven.

In de cursus Zuiveltechnologie gaat het over de chemische, microbiologische en fysische aspecten die een rol spelen een rol bij productie, vervoer en opslag van zuivelproducten. De cursus is ontwikkeld voor professionals uit de industrie. Henk-Jan licht toe: “Naast procestechnologen en productontwikkelaars zien we ook veel cursisten vanuit de periferie, zoals toeleveranciers van zuivelverwerkers  zoals machine- en ingredientenleveranciers . De sector is dan ook enorm groot en divers in Nederland.”

Kennis om klanten te houden

Cursisten leren meer dan alleen de basis, legt Henk-Jan uit: “Daar beginnen we uiteraard mee, maar we gaan een stap verder. We behandelen de breedte van de sector, passen de theorie toe in twee practica dagen en laten cursisten zelf ervaren wat de procesinstellingen voor invloeden hebben op de productkwaliteit en waarom. Die opzet, in combinatie met de ervaring die cursisten inbrengen, is voor iedereen van toegevoegde waarde. Ook experts leren altijd wat nieuws.”

Gerlinde, die al bij veel bedrijven binnen is geweest om haar kennis te delen, kan dat beamen. “Het is niet alleen dozen schuiven in deze wereld, je moet echt kennis hebben om klanten te krijgen en te houden. Tijdens de cursus komen cursisten soms op business-ideeën waar ze nooit eerder aan gedacht hadden.”

Direct een netwerk

Door de jaren heen is de groepsgrootte wat kleiner geworden, waardoor er meer ruimte is gekomen voor de behandeling van specifieke vragen vanuit cursisten. Henk-Jan: “Ook de keuze voor practica kunnen cursisten onderling bepalen. Het is mooi om te zien hoe er direct een netwerk ontstaat, waarin kennis en ervaring wordt uitgewisseld. Dat is natuurlijk iets waar je als cursist nog veel langer profijt van hebt.”

Wil jij ook je kennis en netwerk een nieuwe impuls geven? Neem dan in september deel aan de cursus Zuiveltechnologie.