1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. CRV en Vitacress Real zijn benoemd tot nieuwe partnerbedrijven van HAS Hogeschool

CRV en Vitacress Real zijn benoemd tot nieuwe partnerbedrijven van HAS Hogeschool

HAS Hogeschool heeft er weer 2 nieuwe partnerbedrijven bij: CRV en Vitacress Real. De bedrijven zullen fungeren als partner op het gebied van kennisdelen, innovatie, marketing en procesoptimalisatie door het beschikbaar stellen van verschillende faciliteiten, maar ook door middel van stages, afstudeeropdrachten en gastcolleges voor studenten van de HAS. Het doel is het onderwijs zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de praktijk.

CRV: realistische testomgeving

Voor studenten die worden opgeleid op het gebied van veehouderij, is het natuurlijk interessant om bij een internationaal opererende veeverbeteringsorganisatie in de keuken te mogen kijken en een bijdrage te kunnen leveren aan interessante uitdagingen binnen dit bedrijf. Voor studenten zijn er diverse terreinen waarop gewerkt kan worden, zoals marketing, foktechniek, bedrijfskundige vraagstukken en innovatie. CRV is door de brede en internationale oriëntatie alsmede door de specifieke kennis en ervaring uitermate geschikt om te fungeren als partner voor HAS Hogeschool.

 

Frans van Leijden (HAS Hogeschool) en Arjan Hoppenbrouwers (CRV) en tekenden op 12 februari de samenwerkingsovereenkomst tussen CRV en HAS Hogeschool.

Verantwoordelijkheid nemen

“Studenten van HAS Hogeschool zijn onze toekomstige leden, klanten en collega’s”, stelt Arjan Hoppenbrouwers, market development manager van CRV. “Graag willen we dat zij een realistisch beeld hebben van de werkwijze en ambities van CRV. Bovendien hebben wij baat bij duurzaam en hoogwaardig agrarisch onderwijs in Nederland en Vlaanderen. Daar willen wij graag onze verantwoordelijkheid voor nemen.”

Veeverbeteringsorganisatie

Als innovatieve veeverbeteringsorganisatie helpt CRV veehouders bij het fokken van een gezonde en efficiënte veestapel. Samen met de veehouder streven ze naar een optimaal presterende veestapel en bedrijfsvoering. CRV draagt daaraan bij met deskundig advies en innovatieve totaaloplossingen. CRV is eigendom van circa 25.000 Nederlandse en Vlaamse veehouders, de leden van de Coöperatie Koninklijke CRV U.A. Ze opereren internationaal in meer dan 50 landen en hebben wereldwijd circa 2.000 medewerkers.

Vitacress Real: proces in eigen hand

Vitacress Real wil mensen laten genieten van heerlijk eten, met natuurlijke smaakmakers. Als kruidenteler hebben zij het hele proces volledig in eigen hand. Met eigen teeltbedrijven door heel Europa en een verpakkingslocatie in Venlo voorzien zij de consumenten in verschillende Europese landen van de lekkerste kruiden, vers van het land.

Ralph Coenen (Vitacress Real) en Frans van Leijden (HAS Hogeschool) tekenden op 7 maart de samenwerkingsovereenkomst tussen Vitacress real en HAS Hogeschool.

Continu in ontwikkeling

Vitacress Real speelt als Category Captain sterk in op innovatie. Dit gaat breed, van het bedenken van nieuwe concepten voor de retail, tot optimalisatie van het teeltproces. Of het samenbrengen van alle informatie en data in Power BI tot een volledig kruidenonderzoek uitgevoerd in de markt. Zij zijn continue in ontwikkeling en als snel groeiend bedrijf een inspirerende leerplek voor studenten van de HAS.

Lees meer over de partnerbedrijven van HAS Hogeschool