1. Home
 2. Meer HAS
 3. Nieuws
 4. Bor Romers genomineerd als Hbo Held 2024

Bor Romers genomineerd als HBO Held 2024

Met trots delen we de nominatie van onze student Bor Romers voor de prestigieuze titel van Hbo Held van 2024 vanwege zijn toewijding aan het verbinden van jongeren met onze groene leefomgeving.

HBO-Held-2024-BorRomers

De verkiezing Hbo Held 2024 is een initiatief van de Vereniging Hogescholen. Hiermee laten ze zien dat hbo’ers vaak al tijdens hun studie werken aan allerlei inspirerende projecten en initiatieven. Projecten die soms ook een waardevolle impact hebben op onze samenleving. Zo ook Bor Romers.

Verbinding van jongeren met hun omgeving

Bor is vierdejaars student Management van de Leefomgeving. Hij laat jongvolwassenen letterlijk en figuurlijk van de natuur proeven en zet zich in voor het behoud en de toegankelijkheid van het landschap voor de volgende generatie. Hij richt zich de laatste tijd vooral op het verzachten van de grens tussen natuur en landbouw. In Bor zijn derde jaar liep hij stage bij ARK Rewilding Nederland om de waarde van natuur te onderzoeken. Hij volgde een minor circulaire economie en deed een project om mensen in armere wijken in Tilburg te verbinden met lokaal voedsel. Hij koos ervoor om na zijn derde jaar, zijn laatste studiejaar te beginnen met de minor Betekenisvol Ondernemen. Waar hij zijn ambities vorm heeft gegeven in de praktijk.

Na een succesvolle afronding van de minor exposeerde hij op de HAS Food Experience met zijn onderneming 𝗣𝗹𝘂𝗸 𝗣𝗿𝗼𝗲𝗳 𝗣𝗿𝗮𝗮𝘁. Het concept inspireert jongeren om bewuste keuzes te maken door het gezamenlijk bereiden en eten van vers voedsel in de natuur. Hij daagt ze uit om contact te maken met zichzelf, elkaar en de natuurlijke omgeving.

Erkenning van impact en inspiratie voor verandering

Bor's nominatie benadrukt zijn uitzonderlijke toewijding aan het bevorderen van bewustzijn en het inspireren van jongeren om een actieve rol te spelen in het behoud van onze planeet. Zijn inzet om jongeren te verbinden met de natuur is een voorbeeld van hoe individuen een verschil kunnen maken in het creëren van een duurzamere toekomst.

Documentaire “Mag ik jou iets vragen?”

Ook werkte Bor mee aan de documentaire “Mag ik jou iets vragen?” Hierin vertelt hij wat zijn drijfveer is om zich in te zetten voor een betere wereld, en hiermee andere jongeren wilt inspireren deze vraag te stellen aan zichzelf. Deze hoopvolle documentaire gaat in op wat het voor studenten én voor het economisch onderwijs betekent als de wereld een appèl doet op ons. Hoe gaan we dan om met crises zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies, sociale ongelijkheid en vluchtelingenstromen? De documentaire ging eind november in première.

Bor is zich nu verder aan het verbreden tijdens zijn deelname aan de Slow Food Youth Network Academie. Waar hij zijn bijdragen levert aan een visie voor de rol van de glastuinbouw in de voedseltransitie.

Verkiezing tijdens VH-congres

Op 6 maart worden de tien finalisten bekendgemaakt. Waarna de verkiezing op 8 april zal volgen tijdens het VH-congres. Meer informatie: https://www.vereniginghogescholen.nl/hboheld2024verkiezing

Sustainable Development Goals

 • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
 • Sustainable Development Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
 • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
 • Sustainable Development Goal 8: Eerlijk werk en economische groei
 • Sustainable Development Goal 11: Duurzame steden en gemeenschappen
 • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
 • Sustainable Development Goal 13: Klimaatactie
 • Sustainable Development Goal 14: Leven in het water
 • Sustainable Development Goal 15: Leven op het land
 • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken