1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Bart Faassen Tegelen start samenwerking met HAS Hogeschool

Bart Faassen Tegelen start samenwerking met HAS Hogeschool

Bart Faassen Tegelen en Faassen-Hekkens starten een samenwerking met HAS Hogeschool in Venlo. De beide bedrijven zijn in 90 jaar tijd uitgegroeid van kleine specialistische bedrijven tot een brede groenleverancier met een Europees werkgebied. In september ondertekenden Florian Faassen en vestigingsdirecteur van HAS Hogeschool Frans van Leijden de samenwerkingsovereenkomst.

Grote uitdagingen

De kwekerijwereld staat voor grote uitdagingen door alsmaar veranderende eisen uit de markt en vernieuwde wetgevingen op gebied van milieu en traceerbaarheid”, legt Florian Faassen de keuze om partnerbedrijf van HAS Hogeschool te worden uit. “Als vooruitstrevend bedrijf met handel uit, maar vooral ook naar het buitenland is het voor ons belangrijk om voorop te lopen in de markt. Kennis op verschillende vlakken is hierbij erg belangrijk. Met het partnerschap met de HAS hopen wij kennis over te kunnen dragen aan jong talent en hun daarbij enthousiast te maken voor de turbulente boomkwekerijwereld. Kennis die wij later goed kunnen gebruiken in de vorm van gekwalificeerde stagiaires en/of medewerkers.”

Real-life learning

Frans van Leijden vertelt dat het voor de ontwikkeling van HAS-studenten van groot belang is dat zij direct van ondernemers horen over de uitdagingen waar bedrijven in agrofood sector voor staan. “Real-life learning noemen we dat bij de HAS en dat blijkt bijzonder effectief te zijn.”

Nauwe banden met HAS Hogeschool

Bart Faassen Tegelen is een hecht familiebedrijf met 5 generaties ambitieuze boomkwekers en heeft nauwe banden met HAS Hogeschool: Barts zoon en bedrijfsopvolger Florian studeerde op de HAS Bedrijfskunde en agri-foodbusiness en neef Léon is voormalige eigenaar van Faassen-Hekkens en als huidige voorzitter van de LLTB tevens lid van de Raad van Toezicht van HAS Hogeschool. Tot slot: Barts dochter Marése werkt als marketeer op de afdeling Communicatie & Marketing van HAS Hogeschool.