1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. 70-plussers bereiden samen met studenten op HAS Hogeschool een heerlijke kerstlunch

70-plussers bereiden samen met studenten op HAS Hogeschool een heerlijke kerstlunch

Op HAS Hogeschool bruist het normaal gesproken van de jongeren. Deze maandag, 17 december 2018, bruiste het óók van de ouderen. Een groep van zes 70-plussers uit de omgeving van ’s-Hertogenbosch kwamen naar de HAS Hogeschool vestiging in Den Bosch om samen met onze studenten hun gezamenlijke passie te beleven: koken.

Ons HAS-gevoel meegeven

"Kerst vieren we samen”, aldus Rutger van den Aker, medewerker van HAS Hogeschool. “Daarom willen we in deze donkere dagen voor kerst studenten koppelen aan ouderen die een passie hebben voor koken. We willen hen in aanloop van de kerstdagen niet alleen een leuke, sfeervolle middag bezorgen, maar we willen hen vooral een goed gevoel meegeven, namelijk ons HAS-gevoel: betrokken, persoonlijk en ondernemend.” 

 

70-plussers op bezoek bij onze 70-jarige HAS HAS Hogeschool

“De HAS is inmiddels ook een 70-plusser,” lacht Rutger. “Hoe leuk is het dat we nu 70-plussers hier op onze 70-jarige HAS hebben, die – net als wij – helemaal enthousiast zijn van food?” 


Volledig verzorgde dag

De ouderen werden 's ochtends allen thuis opgehaald, waarna ze op de HAS in het Food Design Centre ontvangen werden met koffie en een mini Bossche bol. Daarna gingen de schorten voor, kwamen de pannen en pollepels te voorschijn en kon het kookfestijn beginnen. De recepten zijn bedacht en samengesteld door studenten van de opleiding Food Innovation in samenwerking met de kookcommissie van studentenvereniging Gremio Unio. Toen alle gerechten bereid waren, schoven de ouderen mét de studenten aan tafel om samen te eten in een gezellige kerstsfeer. Uiteraard werden alle ouderen na afloop weer netjes thuis gebracht.  

Gezellig én leerzaam

De ouderen waren het er unaniem over eens: dit was een groot succes! Ze vonden het behalve erg gezellig ook leerzaam. “We hebben van de studenten een nieuwe manier van uien snipperen geleerd, echt heel handig en je gaat er niet van huilen,” aldus een van de deelnemers. “En door even met je handen langs de metalen kraan te wrijven, kun je de uienlucht van je handen wassen. Dat was ook nieuw voor mij”.  Verder vonden ze een aantal nieuwe gerechten verrassend lekker. De zoete aardappel en de portobello vielen bijvoorbeeld goed in de smaak. “Het zijn producten die ik nog nooit had gegeten, maar die ik zeker nog eens ga bereiden nu ik weet hoe het moet en hoe lekker het smaakt,” vertelde een andere deelnemer. “We horen graag wanneer we nog een keer terug mogen komen”, sluit de groep af.