1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. Talkshow Food & Health Tomorrow

Talkshow Food & Health Tomorrow

Is het mogelijk om onze voedselomgeving gezond te krijgen? Wat is daarvoor nodig en welke rol spelen onderwijs, zorg, ondernemers en overheid hierin? Voor het antwoord op deze vragen en meer, kom je naar de talkshow Food & Health Tomorrow op 18 januari 2023 bij HAS green academy!

Talkshow Food & Health Tomorrow

Programma

13.30 uur Ontvangst met gezonde hapjes door LEF

14.15 uur Welkom door Rosanne Hertzberger en start gespreksrondes

16.00 uur Afsluitende woorden door Rosanne Hertzberger

16.05 – 17.30 uur Borrel met gezonde hapjes door LEF

Datum
18-01-2023
Locatie
Den Bosch, Op locatie
Tijd
13:30 - 17:30

De toekomst van voeding & gezondheid

In drie rondes gaat microbioloog en columnist Rosanne Hertzberger in gesprek met prominente gasten – onder wie hoogleraar Jaap Seidell en huisarts en schrijver Tamara de Weijer - én studenten over de toekomst van voeding en gezondheid. 

Zij doet dit onder toeziend oog van twee vaste tafelgasten:

  • Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw & Voedsel van de Provincie Noord-Brabant
  • Herman Peppelenbos, lector Groene Gezondheid bij HAS green academy.

Food & Health Tomorrow wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Dutch Food Week. 

Lector Herman Peppelenbos: Meer groente en fruit is goed voor mens en planeet!

3 gespreksrondes

Voeding & je verdienmodel

Hoe belangrijk is gezondheid bij het maken van onze keuzes? Veel van onze voedingsmiddelen kopen we bij de supermarkt. Hoe kunnen ondernemers en supermarkten ons hierbij helpen?

Tafelgasten zijn:

  • Annet Roodenburg, lector Voeding en Gezondheid van HAS green academy
  • Walter Ansems, mede-ontwikkelaar Cholfitty kaas
  • Arienne de Jong, Lead Gezondheid & Smaak bij Albert Heijn
Voeding & je lijf

De voedingsbehoefte is afhankelijk van leeftijd, geslacht, fysieke conditie en ziekte. Per persoon kan die dus behoorlijk verschillend zijn. Eén ding is zeker: goede voeding is voor iedereen belangrijk, misschien wel belangrijker dan medicijnen.

Tafelgasten zijn:

  • Tamara de Weijer, huisarts, coach en schrijver
  • Edgar van Mil, bijzonder hoogleraar Jeugd, Voeding en Gezondheid aan de Universiteit Maastricht  locatie Brightlands Campus Greenport Venlo
  • Nadine Broersen, Nederlands atlete, nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen
Voeding & je omgeving

Meer dan de helft van de Nederlanders is te zwaar. Niet verwonderlijk als je kijkt naar de voedselomgeving. Studenten illustreren dit aan de hand van hun onderzoek naar de voedselomgeving rondom de onderwijsinstellingen aan de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch.

Tafgelgasten zijn:

  • Stefanie van Mook, beleidsmedewerker Positieve Gezondheid bij Gemeente ’s-Hertogenbosch
  • Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en gezondheid aan de VU Amsterdam
  • Jac Cuijpers, Chalina Blaakman en Wouter Kraakman, 4e jaars studenten van de minor ‘Creating a healthy food environment’, HAS green academy

Catering

HAS-alumnus Eylien Lommen van Let's Explore Food (LEF) serveert gedurende de talkshow heerlijke hapjes met een gezonde twist en een vette knipoog. Het wordt een ware ontdekkingsreis langs je zintuigen, neus, ogen, oren, neuronen en dendrieten.

Huisarts en schrijver Tamara de Weijer: Geen pillen maar paprika!

Aanmelden

Ben jij erbij? Aanmelden is gratis en kan via onderstaand formulier.

AANMELDEN: Food & Health Tomorrow

Via dit formulier kun je doorgeven of je op 18 januari 2023 aanwezig bent bij de talkshow Food & Health Tomorrow.

Wil je op de hoogte worden gehouden van activiteiten van HAS green academy zoals bedrijfsopleidingen en cursussen?
Bijzonder hoogleraar Jeugd, Voeding en Gezondheid Edgar van Mil: Gezond eten? Jong geleerd, oud gedaan!